29.11.2015

POHODNIŠTVO – KROG (Sečovlje)

Zima na Obali omogoča, da si lahko v pasji družbi, tik pred pričetkom decembra, privoščiš prijeten sprehod skoraj v kratkih rokavih. Ravno takšna je bila sončna nedelja, ki me je skupaj s kosmatinko Flo spravila na plano. Da bi imela mir in kar se da največ od sprehoda, je takoj padla odločitev, da greva na Krog.

 

 

To je hrib z 132 nadmorske višine, kjer je bil do leta 1947 benediktinski samostan in stoji pa tam tudi cerkvica sv. Onofrija iz leta 1432. Pešpot, ki ponuja preživljanje časa v prijetnem objemu narave, je tudi malo prometna pot, kar je za varnost psov bistvenega pomena. Sicer na pohodu nisem opazil nikakršnega smetnjaka za pasje iztrebke ali napajalnika z vodo, vendar če ima skrbnik te zadeve s seboj, nobenemu nič ne manjka.

 

Prvi del poti je betonski, kasneje pa se prepleta tudi prijetna gozdnata stezica, ki bo izredno navdušila predvsem kosmatince, saj radi raziskujejo.

 

Iz smeri Sečovelj, vas sicer sprva čaka krajši vzpon, ki vas pa nagradi s prijetno ravnico na vrhu hriba s prečudovitim razgledom na Sečoveljske soline, Dragonjo, oziroma Hrvaško. Pred predelom kjer je stal samostan, vas pozdravita tudi prijazna konjička. Po želji lahko pohod nadaljujete proti vasici Padna, Nova vas, Sv. Peter, Dragonja ali pa se vrnete nazaj v Sečovlje, na kar opozarjajo tudi lepo urejene usmerjevalne table. Sprehod je prijeten in brez težav zatrdim velja za izredno sproščujoč sprehod.

 

 

Če ga obogati tudi sonce, je kombinacija popolna. Predlog krajevni skupnosti ali morda občini, da bo kakšen smetnjak za pasje iztrebke vseeno dobrodošel. Odpravite se nekoliko višje in si ta košček Obale oglejte iz Kroga.

 

Oglej si tudi ostale pohodniške namige - tukaj.

 

Dragi bralci, podajte nam tudi vi namige o pohodniških destinacijah, ki so primerne za kužke! Pomagajte tudi ostalim bralcem pri načrtovanju naslednjega izleta - kje lahko najdemo psom prijazne pohodniške poti, kako so urejene, katere so morebitne pomanjkljivosti? Vseh vaših reportaž bomo zelo veseli na info@pesmojprijatelj.si. Seveda sporočilu priložite tudi nekaj vaših fotografij iz pohoda, o katerem boste pisali.

 

Reportaže pošiljajo obiskovalcitega spletnega portala glede na svojo izkušnjo, zato za njihovo točnost Pes moj prijatelj ne odgovarja.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.