13.09.2015

POHODNIŠTVO – SLAVNIK

Izkoristiti prijeten sončen dan na Slavniku je vsekakor koristno. Če živiš na Obali je ta pohodniška točka izredno blizu, prijetna za izkušene in manj izkušene pohodnike ter vsekakor čisto pasja. Da je temu res tako, potrdi dejstvo, da se je na vrhu Slavnika, kjer je lepa razgledna točka, ob Tumovi koči svoj počitek ob osvojitvi vrha, počivalo veliko pasjih prijateljev.

 

Zazdi se, da si čuden, če s seboj ne vzameš svojega kosmatinca. Pot je primerna namreč tudi za pse, saj  (vsaj na položni) ni nevarnih prehodov in 1028 metrov osvojiš v dobri uri pa pol. Na poti ni bilo opaziti iztrebkov, vsi psi pa so bili skrbno na povodcih in so razposajeno uživali v soncu ter prijetnem vetriču, ki je na najvišji točki vedno prisoten.

 

 

 

Razgled s Slavnika ponuja razgled na Jadransko morje, italijanske Dolomite, kjer je najvišja Marmolada, del Karnijskih in Julijskih Alp, kjer izstopa Triglav in nato prek Karavank do Kamniško in Savinjskih Alp. V bližini pa se vidijo Golaki, Vremščica in malo bolj oddaljeni Snežnik.

 

Na štartni točki, kjer smo parkirali v vasi Podgorje, pa je tudi pasji smetnjak z vrečkami za iztrebke, kar je očiten pokazatelj, da tja na pohode zahaja veliko skrbnikov psov. Preizkusite nedeljski sprehod opraviti na Slavnik, saj bo to prijetna in ne preveč naporna izkušnja, za pohodnike na dveh in štirih nogah.

Oglej si tudi ostale pohodniške namige - tukaj.

 

Dragi bralci, podajte nam tudi vi namige o pohodniških destinacijah, ki so primerne za kužke! Pomagajte tudi ostalim bralcem pri načrtovanju naslednjega izleta - kje lahko najdemo psom prijazne pohodniške poti, kako so urejene, katere so morebitne pomanjkljivosti? Vseh vaših reportaž bomo zelo veseli na info@pesmojprijatelj.si. Seveda sporočilu priložite tudi nekaj vaših fotografij iz pohoda, o katerem boste pisali.

 

Reportaže pošiljajo obiskovalcitega spletnega portala glede na svojo izkušnjo, zato za njihovo točnost Pes moj prijatelj ne odgovarja.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.