20.07.2020

Policija prodaja nemško ovčarko in konja

Iz Policije so sporočili, da sta naprodaj službena psička Nuba in policijski konj Linux. Svoje ponudbe lahko interesenti pošljejo še do naslednjega ponedeljka. Nuba je nemška ovčarka, stara eno leto in tri mesece. Izhodiščna cena za nakup znaša 800 evrov. Spoznate jo lahko na Oddelku za šolanje službenih psov v Ljubljani, po predhodnem dogovoru.

Novega lastnika pa išče tudi Linux, 9-letni konj, slovenske toplokrvne pasme. "Konj zaradi zdravstvenih razlogov ni primeren za delo pod sedlom, v vpregi in za šport. Primeren pa je za lahko delo, največ 30 minut dnevno, pod lahkim jahačem in ne več kot trikrat tedensko. Veterinarska kontrola je potrebna ob vsakem poslabšanju zdravstvenega stanja oziroma vsakih šest mesecev. Konj zaradi zdravstvenega stanja ne trpi, se pa lahko trpljenje pojavi ob neprimerni preveliki obremenitvi konja pod sedlom," navajajo v sporočilu Policije. Izhodiščna cena je 1.500 evrov, Linuxa pa lahko spoznate na Postaji konjeniške policije Ljubljana, po predhodnem dogovoru.Vse informacije so dostopne na tej povezavi.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.