0
0,00 €

Pomagajmo živalim prebroditi vročinski val!

Objavljeno: 06.07.2017

Slovenijo je zajel vročinski val. Poleg zagotavljanja sveže vode, sence in ohladitve svojim hišnim ljubljencem (KLIK) seveda ne smemo pozabiti na tiste živali, ki nimajo svojega doma. Predvsem prostoživeče muce, ptice, divjad in ostale živali imajo v teh vročih dneh nemalo težav pri iskanju sveže vode.

 

Predvsem tisti, ki živite na območjih, kjer se nahajajo prostoživeče muce ali ob gozdičku, kamor pogosto pride na obisk srnica, kjer žvrgolijo ptički… – skratka povsod tam, kjer so živali, ki nimajo svojega doma oz. stalnega dostopa do sveže vode. Naj vam ne bo odveč nekajkrat dnevno v senco postaviti posodico s svežo vodo (vanjo lahko date tudi nekaj kock ledu, da bo dlje ostala hladna). Posodico občasno operite, vodo pa menjavajte redno.

 

Sicer je znano, da lovci po gozdovih vsako poletje nastavljajo vodo za srne, lisice, zajce in druge živali, a ni povsem jasno, v kolikšnem obsegu to počno in ali so pri tem pokrita vsa "prizadeta" območja. Prav zato vaš prispevek pri zagotavljanju pitne vode nikakor ne bo odveč.

 

Brezdomnim mucam lahko nastavite tudi skodelico hrane, ki ni hitro pokvarljiva (briketi), ptičkom pa nekaj semen na dvignjeno mesto, kjer bodo varne pred mucami in bodo imele dober pregled nad okolico.

Če poznate primere, kjer se živali nahajajo v nesprejemljivih življenjskih pogojih, privezane na žgočem soncu, brez vode… pa seveda podajte prijavo in se ne obračajte stran! Več o tem smo napisali tukaj – KLIK.

 

Foto: Shutterstock

8 MILIJONOV LETNO V ZAVETIŠČIH

  • Skoraj 8 milijonov psov in muc se vsako leto po svetu namesti v zavetiščih. Od tega je polovica psov. V Sloveniji se je leta 2015 v zavetiščih namestilo 2341 živali.

Zadnji oglasi

Izgubljeni: V okolici Sevnice pogrešajo Kalo
V okolici Sevnice (nekje pod Lisco, Razbor, Ledina, Orešje, Okroglice, Zabukovje, tudi širše) je že teden dni...
Izgubljeni: V okolici Kamnika pogrešajo srnastega pinča
Stinky je še vedno pogrešan. Izgubil se je v Košišah, zato njegovi lastniki, ki kužka že 10 dni iščejo, lepo...
Oddajo se: Kako je mogoče, da tako dolgo išče nov dom?
Kako je mogoče, da tako dolgo išče nov dom najbolj simpatična psička? Ob njej so sprehodi največje veselje, povodec sproščen,...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno