21.02.2020

Pomagala nešteto psom, zdaj pomoč potrebuje sama!

Gospa Vida Šinkovec je dolgoletna prostovoljna sprehajalka psov v Zavetišču Ljubljana. Svojo pomoč je nesebično ponudila zapuščenim psom, zdaj pa jo potrebuje sama. Gospe Vidi je namreč pogorel dom. "70-letna Vida je ena najbolj dobrosrčnih oseb, kar jih poznamo. Svoje življenje je posvetila reševanju in pomoči drugim, dom je nudila tisoče psom in nikoli ničesar zahtevala v zameno. Skromna kot je, tudi sedaj ni prosila za pomoč. A jo nujno potrebuje. Njeno domovanje je zanetil močan požar. Gasilci so iz ognjenih zubljev uspeli rešiti tudi njene živali, ena se je v ognju poškodovala. Deli hiše, ki niso zgoreli, so polni vlage, ki je nastala med gašenjem. Vida in njena pasja družina nujno potrebujejo streho nad glavo, saj je hiša trenutno odkrita, strošek pa bo ogromen. Njeno domovanje žal ni bilo zavarovano. Za vsak euro bo neizmerno hvaležna," pišejo na strani Rdečega križa Ljubljana.

Vsi, ki bi radi pomagali Vidi Šinkovec in njeni družini, lahko donacijska sredstva nakažete na humanitarni račun RKS-OZ Ljubljana:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana, Tržaška cesta 132, SI-1000 Ljubljana

DELAVSKA HRANILNICA D. D.

IBAN: SI56 61000 11 22 33 44 82

SKLIC ALI REFERENCA: SI00/ 05-02-2020

Kot pojasnjujejo na Rdečem križu Slovenije, so vse donacije v celoti (100-odstotno) izplačane posameznikom za namen, za katerega so bile zbrane. Storitev zbiranja sredstev preko humanitarnega računa je za prosilce pomoči brezplačna, brez provizij.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.