27.06.2017

FOTO: Popotovanje po Italiji

Z našimi kosmatinci smo bili ponovno na terenu, tokrat Dolomiti in Gardsko jezero. Kot vedno smo se imeli super, same pozitivne izkušnje kljub temu da nimamo ravno majhnih psov :)

 


Najbolj navdušena pri Italiji sem v tem, da gredo lahko psi res (skoraj) povsod. Edino kjer je prepovedano hoditi s s psom je supermarket z živili, kar pa je seveda tudi logično. Kar seveda pomeni, da če je supermarket v trgovskem centru, gre v center kuža lahko in tudi lepo počaka na hladnem, samo v dejansko trgovino ne sme.

 


Nastanitve kjer smo bili (vsak dan smo spali v drugem kraju in hotelu) so bile po večini vse brez doplačila (doplačali smo samo v eni nastanitvi). Psi so bili z nami brez problema v sobah, imeli smo celo ograjeno dvorišče z zelenico, da smo jih lahko spustili.

 V večini krajev po Dolomitih (Misurina, Cortina d'Ampezzo, Passo Pordoi,...) so nas ljudje navdušeno ustavljali, da so slikali naše lepotce in jih občudovali.

 Pot nas je zanesla do Gardskega jezera, kjer pa sem bila enostavno navdušena. Čudovit ambient, kužkom dovoljen dostop v vodo (sicer na označenih mestih), vstop v lokale, kampe, hotele. Ustavili smo se na čistem severu Gardskega jezera (Riva del Garda) ter na jugu (Lazise). Brez problema so se v obeh krajih skopali, ohladili. Je pa res, da je bolj malo sence sploh v Lazisah, v Rivi se še nekako najde.

Skratka Italijanom samo aplavz, da so tako lepo poskrbeli za naše kužke, definitivno se bomo še vrnili.

 

Avtor: bralka Nina

 

Vse fotografije:

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.