30.06.2020

Povozil gosko - policija ga bo kazensko ovadila!

Posnetek namernega povoza dveh gosk, ki je bil objavljen na socialnih omrežjih pred tednom dni, je dobro vznemiril širšo javnost. Spomnimo: Dogodek se je zgodil v kraju Virštanj. Oseba, ki je objavila posnetek je kmalu izbrisala svoj profil na družbenih omrežjih, a je posnetek na svojem profilu objavilo Društvo za zaščito živali Lajka. "Danes smo bili obveščeni o "veseli druščini" na posnetku, ki je namerno povozila dve goski, ob tem pa so še sadistično uživali! Nespoštovani gospodje s posnetka, zahvaljujoč moderni tehnologiji boste za svoja dejanja odgovarjali," so zapisali v društvu.

Na Policiji so nam takoj po dogodku povedali, da je zadeva še v fazi zbiranja obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali. Na njih smo se ponovno obrnili danes. "Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so na podlagi prejete pisne prijave o sumu stroitve kaznivega dejanja Mučenja živali po 341. členu KZ-1, pričeli predkazenski postopek. Z zbiranjem obvestil so identificirali tri osebe, ter ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 43 letni domačin. Predkazenski postopek in preiskava kaznivega dejanja še poteka in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo," so nam sporočili iz Policijske uprave Celje. Za kaznivo dejanje mučenja živali je predvidena zaporna kazen do enega leta ali denarna kazen.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.