18.05.2020

POZOR! Neznanci z dvorišč kradejo pse!

Iz Društva proti mučenju živali Ptuj sporočajo, da se predvsem na območju Haloz pojavljajo osebe, ki z dvorišč odtujujejo pse. "Spet se pojavljajo osebe iz Maribora, ki so v lanskem letu hodile po Halozah in odvažale pse kar z dvorišč. Opozarjam vse, bodite pozorni, kdo hodi okrog vaše hiše in zakaj? Ne nasedajte lažem, da so poslani od društva v kontrolo. Če koga zasledite, nemudoma pokličite policijo ali veterinarsko inšpekcijo," navajajo v društvu.

Ko pišejo na portalu Ptujinfo, naj bi že v lanski jeseni neznanci z dvorišč odtujili tri pse iz naselij Ljubstava, Ložina in Podlehnik ter jih odpeljali v Zavetišče za živali Maribor. Živali so bile kasneje lastnikom vrnjene. Zakaj te osebe to počno, ni znano.
Foto: Shutterstock

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.