18.08.2020

Predsednik odredil zaseg vseh psov v prestolnici!

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un je v prestolnici Pjongjang odredil zaseg psov, ker meni, da je "ideja imeti hišnega ljubljenčka zahodna dekadenca in zahodni trend buržujske ideologije". Prebivalci se sicer bojijo, da bodo zaseženi psi ubiti in uporabljeni za meso, ki ga v tej državi zelo primanjkuje. Pasje meso je v Severni Koreji znano kot cenjena specialiteta, direktiva oblasti pa je prišla ravno v času pandemije koronavirusa, ko so težave s preskrbo še večje kot sicer. Severna Koreja sicer zanika, da bi v državi imeli okužbe s koronavirusom.

"Oblasti so identificirale gospodinjstva s psi in jih prisilile, naj jih predajo ali pa jim jih na silo odvzamejo in uspavajo," poročajo.  Lastniki psov so seveda besni na diktatorja in ga "preklinjajo za njegovim hrbtom", vendar so njihove roke zvezane in ne morejo storiti nič, še poročajo.


Viri novice: New York Post in Siol

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.