23.07.2012

Preiskovalni organ predal beagle organizaciji za zaščito živali

Med tem ko smo včeraj poročali o tem, da beagli niso še namenjeni oddaji in da preiskovalni organ še preučuje o možnosti predaje psov, danes italijanski mediji poročajo, da je preiskovalni organ vendarle odločil, da več kot 2500 beaglov iz podjetja Green Hill, preda v oskrbo organizaciji LAV - Lega Antivivisezione e Legambiente.

 

Organizacija mora poskrbeti za pse in jim zagotoviti primerno začasno oskrbo in domovanje, dokler je preiskava v teku. Šele ko bodo vse preiskave zaključene in ko bo podjetju dokazano kaznivo poslovanje, bodo lahko pse oddali v nove domove. Ta odločitev pomeni, da za pse več ne bodo mogli skrbeti v podjetju Green Hill, kar je velik korak in uspeh aktivistov, ki že več let opozarjajo na nepravilnosti podjetja iz Montichiaria.


Preiskovalci pa so te dni podrobneje raziskali vzrok smrti za več kot sto psov, ki so jih našli v zamrzovalniku. Ugotovili so, da so psi večinoma umrli zaradi bolezni – posebej dermatitisa. Uspavanje bolnih psov naj bi bilo iz stališča podjetja Green Hill v skladu z zakonodajo. Ugotovljeno pa je bilo, da v podjetju niso imeli zdravil za kožne bolezni, s katerimi bi lahko oskrbeli slabotne mladiče.

 

Podjetju Green Hill se tako poleg mučenja živali, nalaga tudi kaznivo dejanje uboja živali po nepotrebnem, preiskovalci pa navajajo tudi, da vodstvo ni skušalo njihove smrti preprečiti in za njih ni ustrezno poskrbelo.

 

Seveda vas bomo o razvoju zgodbe o podjetju Green Hill tudi sproti obveščali.



Prevod: Pes moj prijatelj
Vir in foto: Il giornale di Brescia in LAV

 

Ostale novice v zgodbi Green Hill:

- Beagli niso (še) na voljo za posvojitev

- Zasegli so podjetje Green Hill

- Črni posli podjetja Green Hill

- Protestniki rešili nekaj psov, ki so bili namenjeni laboratorijskim poskusom

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.