23.04.2020

Pretepen pes v Kopru: za inšpekcijo je vse v redu, problem so menda odnosi med sosedi

Slovensko javnost danes vznemirja posnetek, na katerem ženska iz Kopra tepe svojega psa. Kot so nam povedali v Obalnem društvu proti mučenju živali, naj bi se ženska nad svojimi živalmi znašala že več let, obravnavala pa naj bi jo tudi že veterinarska inšpekcija. "Do kdaj bodo znani mučitelji živali lahko to počeli?" se sprašujejo v društvu in dodajajo, da naj bi imel pes iz posnetka zlomljeno nogo.

Veterinarsko inšpektorico so menda čakali kar nekaj ur in naposled je le prišla na kraj. "Ugotovila je, da je vse v redu. Tudi za poškodovanega psa ni odredila pregleda pri veterinarju. Ženski s posnetka naj bi samo svetovala, naj skrbi za dobre medsosedske odnose," nam je povedala Andreja Bogataj Krivec iz društva. Kljub temu, da so v društvu na koprsko inšpekcijo podali prijavo in zahtevali takojšen odvzem psov, so naleteli na gluha ušesa.

Tudi sami smo se na Veterinarsko inšpekcijo obrnili s konkretnimi vprašanji, a odgovorov nismo prejeli.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.