0
0,00 €

Preženite klope z Ataxxo

Krka, d. d., tovarna zdravil, Novo mesto predstavlja novo zdravilo Ataxxa, s katerim so dopolnili svojo paleto kakovostnih in učinkovitih veterinarskih izdelkov. Ataxxa pse učinkovito in varno ščiti pred klopi in bolhami. Kot zdravilo brez recepta je lastnikom psov na voljo v lekarnah in veterinarskih ambulantah.

 

Zunanji zajedavci predstavljajo veliko nevarnost za hišne ljubljenčke, posredno pa tudi za človeka. Spomladi so zaradi višjih temperatur bolj aktivni tudi klopi in bolhe, zato je treba pse pred njimi zaščititi. Klopi, nevarni zunanji zajedavci, se od zgodnje pomladi do pozne jeseni skrivajo pod listjem, v travi, gosti podrasti in grmovju ter čakajo na gostitelja. Bolj kot klopi so nevarni številni patogeni, tudi virusi, bakterije, rikecije in protozoje, ki povzročajo bolezni pri ljudeh in živalih. Pri psih so najpogostejše borelioza, babezioza in erlihioza, zato je treba psa po vsakem sprehodu temeljito pregledati in preveriti, ali ima klope. Najpogosteje se naselijo na glavi, za ušesi, na vratu in manj dlakavih predelih (pod pazduho, v dimljah).

Vsaka bolha na psu pomeni veliko razvojnih oblik v okolici. Bolhe, ki jih opazimo s prostim očesom, predstavljajo le 5 % vseh bolh, preostalih 95 % bolh pa je v obliki jajčec, ličink in bub razseljenih po vsem bivalnem prostoru ter povsod tam, kjer se pes zadržuje. Pri zdravljenju bolhavosti je zato pomembno, da lastniki psov uporabljajo zdravilo, ki deluje na odrasle bolhe in druge razvojne oblike v okolici živali. Tako klopi kot bolhe predstavljajo nevarnost za zdravje psov in tudi za zdravje njihovih lastnikov. Zaščita pred zunanjimi zajedavci naj bo zato redna, učinkovita in varna. Krkino novo zdravilo Ataxxa vsebuje permetrin in imidakloprid, preizkušeni učinkovini, ki pri psih učinkovito odpravljata zunanje zajedavce. Omogoča učinkovit nadzor nad klopi, saj jih uniči že stik z zdravilom, zaščita pa traja več tednov. Zdravilo je izjemno učinkovito tudi proti bolham, saj poginejo v enem dnevu po nanosu. Deluje tudi na ličinke v okolici zdravljene živali in tako prekine razvojni cikel bolh. Enkratni nanos 4 tedne preprečuje infestacijo z bolhami. Da bi zmanjšali ponovno infestacijo, je priporočljivo zdraviti vse pse v gospodinjstvu. Zdravilo se lahko uporablja tudi kot del zdravljenja dermatitisa zaradi alergije na bolhe. Ataxxa je na voljo v različnih jakostih, prilagojenih teži psa, posebno oblikovana merilna kapalka pa omogoča hiter, enostaven in varen nanos zdravila na kožo živali. Ataxxa deluje tudi, če se zdravljene živali zmočijo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!  O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

VSAKO LETO 3 MILIJONE UBITIH

  • Vsako leto je skoraj 3 milijone psov in mačk ubitih v zavetiščih, ker zanje tam ni več mesta. V Sloveniji je evtanaziranih približno 140 psov in preko 700 mačk.

Zadnji oglasi

Izgubljeni: Že dva tedna obupano iščejo belgijsko ovčarko
Iz DZZŽ Slovenska Bistrica sporočajo, da bosta minila že dva tedna, odkar je iz Cigonce izginila belgijska ovčarka Pika. "Vsaki dan smo na...
Izgubljeni: Je kdo videl Arija? Ponujajo 100 evrov nagrade
Od 26. aprila pogrešamo psa Arija. Odšel je iz Otiškega vrha pri Dravogradu. Je star 4 leta, rad se igra in sprehaja. Rad se...
Oddajo se: Igrivi Nord išče nove skrbnike
Nord je zelo živahen in igriv mlad pes, potrebuje pa malo več časa, da sprejme nove ljudi. Na nov dom čaka v Zavetišču Ljubljana...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno