Zapri oglas
0
0,00 €

Preženite klope z Ataxxo

Krka, d. d., tovarna zdravil, Novo mesto predstavlja novo zdravilo Ataxxa, s katerim so dopolnili svojo paleto kakovostnih in učinkovitih veterinarskih izdelkov. Ataxxa pse učinkovito in varno ščiti pred klopi in bolhami. Kot zdravilo brez recepta je lastnikom psov na voljo v lekarnah in veterinarskih ambulantah.

 

Zunanji zajedavci predstavljajo veliko nevarnost za hišne ljubljenčke, posredno pa tudi za človeka. Spomladi so zaradi višjih temperatur bolj aktivni tudi klopi in bolhe, zato je treba pse pred njimi zaščititi. Klopi, nevarni zunanji zajedavci, se od zgodnje pomladi do pozne jeseni skrivajo pod listjem, v travi, gosti podrasti in grmovju ter čakajo na gostitelja. Bolj kot klopi so nevarni številni patogeni, tudi virusi, bakterije, rikecije in protozoje, ki povzročajo bolezni pri ljudeh in živalih. Pri psih so najpogostejše borelioza, babezioza in erlihioza, zato je treba psa po vsakem sprehodu temeljito pregledati in preveriti, ali ima klope. Najpogosteje se naselijo na glavi, za ušesi, na vratu in manj dlakavih predelih (pod pazduho, v dimljah).

Vsaka bolha na psu pomeni veliko razvojnih oblik v okolici. Bolhe, ki jih opazimo s prostim očesom, predstavljajo le 5 % vseh bolh, preostalih 95 % bolh pa je v obliki jajčec, ličink in bub razseljenih po vsem bivalnem prostoru ter povsod tam, kjer se pes zadržuje. Pri zdravljenju bolhavosti je zato pomembno, da lastniki psov uporabljajo zdravilo, ki deluje na odrasle bolhe in druge razvojne oblike v okolici živali. Tako klopi kot bolhe predstavljajo nevarnost za zdravje psov in tudi za zdravje njihovih lastnikov. Zaščita pred zunanjimi zajedavci naj bo zato redna, učinkovita in varna. Krkino novo zdravilo Ataxxa vsebuje permetrin in imidakloprid, preizkušeni učinkovini, ki pri psih učinkovito odpravljata zunanje zajedavce. Omogoča učinkovit nadzor nad klopi, saj jih uniči že stik z zdravilom, zaščita pa traja več tednov. Zdravilo je izjemno učinkovito tudi proti bolham, saj poginejo v enem dnevu po nanosu. Deluje tudi na ličinke v okolici zdravljene živali in tako prekine razvojni cikel bolh. Enkratni nanos 4 tedne preprečuje infestacijo z bolhami. Da bi zmanjšali ponovno infestacijo, je priporočljivo zdraviti vse pse v gospodinjstvu. Zdravilo se lahko uporablja tudi kot del zdravljenja dermatitisa zaradi alergije na bolhe. Ataxxa je na voljo v različnih jakostih, prilagojenih teži psa, posebno oblikovana merilna kapalka pa omogoča hiter, enostaven in varen nanos zdravila na kožo živali. Ataxxa deluje tudi, če se zdravljene živali zmočijo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!  O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

STARČKI SO ZAKON!

  • V zadnjih tednih na našem portalu predstavljamo zgodbe "starčkov", ki bodisi v slovenskih zavetiščih ali v varstvu društev proti mučenju živali že nekaj časa čakajo na tistega pravega človeka. Ste to morda vi?

Zadnji oglasi

Oddajo se: Muri vztrajno čaka na nov dom!
Muri vztrajno čaka, da ga bo kdo opazil. Je prijazen kuža, ki bi rad še nekaj svojih let preživel med dobrimi ljudmi. Ga lahko...
Oddajo se: Brando že predolgo čaka dom
Brando je večji pes, ima 30 kg. Je kastriran, cepljen, čipiran. Star je približno 3,5 let. Ima čudovit karakter, rad ima ljudi, otroke, čeprav...
Oddajo se: Zara je ostala sama - potrebuje vsaj začasni dom!
Zara je ostala sama, prepuščena bolj kot ne sama sebi, pred kratkim ji je umrl skrbnik. Psička je stara 7 let, majhne rasti...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno