29.10.2015

Primorski maček Timi postal spletna senzacija

Mačku Timiju je čisto simpatična tatvina prinesla pravo slavo. Njegov skrbnik Borut Birsa iz Hrvatinov, ga je posnel med tem ko je kosmati prijatelj pri sosedu ukradel plišastega tigra. Ta slovenski posnetek si je na spletu po različnih kanalih ogledalo skoraj 11 milijonov ljudi. Borut nam je povedal, da je bil nad odzivom presenečen: "Niti najmanj nisem pričakoval takega odziva. Nasprotno, mislil sem, da bo par tisoč ogledov in to je to. Sploh pa ne, da se bo to razširilo po celem svetu. Največ sem dobil vabil za prijateljstvo iz Brazilije, tako da sklepam, da se je tam najbolj razširilo."

 

 

Slavni maček ima zdaj kot se spodobi tudi svoj Facebook profil "Timmy the cat", kjer bo Borut objavljal vse novosti.

 

Sicer pa je njegova družina velika ljubiteljica živali, njegov skrbnik se za naš portal spominja njegove z grenkobo obarvane posvojitve: "K nam na Hrvatine je prišel tako, da sem ga šel iskat v vas pod Nanosom. Tam so oddajali 5 mladičev, jaz sem si izbral Timija. Kasneje sem izvedel, da so ostali slabo končali, ker jih ni želel nihče vzeti. Sem bil kar žalosten, ko sem to izvedel. Tako da od vseh mladičkov, je ta edini, ki je bil rešen."

Taki ogledi so za našo majhno Slovenijo sicer redki, a kot lahko vidite, lahko še najbolj preprost posnetek razvedi cel svet. Birsa je zaradi z milijonskih ogledov Timiju že privoščil poseben priboljšek.




Foto: osebni arhiv Borut Birsa, Yotube in Facebook Timmy the cat

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.