Zakaj psi jedo travo?

Marsikateri skrbnik je že opazil, da njegov kuža je' travo tedaj, ko se ne počuti dobro. Mnogi psi se začnejo daviti že po zaužitju nekaj bilk trave in jih izbruhajo skupaj z želodčno vsebino.

 

Za zdaj pa še ni natačno dokazano, kako trava deluje na pasji želodec. Bržkone je pri marsikaterem psu sredstvo, ki sproži bruhanje. Proti temu pa govori dejstvo, da zaužitje trave pri mnogih psih ne povzroči bruhanja.

 

Dejstvo je, da nekateri psi jedo travo, čeprav se izvrstno počutijo. O vzrokih, zakaj to počnejo, je veliko špekulacij. Nekateri menijo, da pes je' travo zato, ker mu primanjkuje vitaminov, drugi pa so prepričani, da to počno zato, da dobijo surove vlaknine, medtem ko tretji spet menijo, da trava deluje kot nekakšen pufer (pufri so snovi, ki uravnavajo kislost ali bazičnost).

 

Doslej še nobeno od omenjenih mnenj ni bilo potrjeno. Lahko pa rečemo, da uživanje trave za psa ni škodljivo, zato mu mirno lahko pustimo, da se pase. Če pri tem pretirava, mu moramo to seveda preprečiti.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.