0
0,00 €

S starim papirjem pomagate živalim!

Objavljeno: 14.04.2018

V Društvu za zaščito živali Kranj se pripravljajo na že 14. akcijo in gredo na – nov rekord!

 

V soboto, 21. aprila, bo pred Merkurjem na Primskovem torej živahno, kot vedno bo tam tudi stojnica z njihovimi izdelki, prinesli boste lahko tudi zamaške, ki jih kot že nekajkrat zbirajo za Fundacijo Naš kuža. V društvu akcijo prirejajo dvakrat letno od oktobra 2011 dalje, vsakič pa celoten izkupiček akcije namenijo oskrbi brezdomnih in zapuščenih živali. Običaj je že, da na spomladanski akciji predstavijo svoje majčke za pomlad/poletje tekočega leta in tudi v soboto, 21. aprila, bo tako. Tudi sicer boste lahko na stojnici kupili marsikaj lepega in uporabnega zase, za svoje otroke in živalske prijatelje ter tudi tako pomagali društvu pri poslanstvu pomagati živalim.

 


Tradicija je postal tudi vsakokratni bogat srečelov, v katerem zadene vsaka srečka, in darilce za vsakega obiskovalca, predvsem pa seveda pasje prijatelje, ki bodo obiskali akcijo. Poleg tega se boste lahko s članicami in člani društva tudi pogovorili o njihovem delu ter pravilni in odgovorni skrbi za živali.

V Društvu za zaščito živali Kranj so doslej v akcijah zbrali neverjetnih 542 ton papirja, nazadnje, lanskega oktobra, kar skoraj 50 ton. Vsa sredstva, ki jih dobijo s pomočjo zbiranja starega papirja, porabijo za oskrbo brezdomnih in zavrženih živali - za sterilizacije in kastracije, testiranja za mačji aids in levkozo, cepljenja ter večja zdravljenja. Poleg tega pomagajo pri oddaji mačk in psov v nove odgovorne domove. Lani so tako nov dom pomagali poiskati 163 mačkom – 76 samičkam in 87 samčkom, v vseh letih svojega delovanja kar 996 mačkam in 68 psom. Trenutno imajo pod svojim okriljem v oskrbi nekaj jesenskih mladičev, bliža pa se tudi sezona spomladanskih (tudi sesnih) mladičev, zato jim bodo sredstva, zbrana z akcijo, prišla zelo prav.

Društvo za zaščito živali Kranj, ki je 1. februarja praznovalo 8. obletnico svojega delovanja, je prostovoljno in neprofitno društvo. Vsi člani so prostovoljci, ki svoje delo opravljajo v prostem času iz ljubezni do živali, zato celoten izkupiček vsake akcije ter vseh prodanih izdelkov in vse prejete donacije namenijo za oskrbo brezdomnih in zapuščenih živali, ki jih je še vedno veliko preveč. V ta namen bodo tudi tokratno akcijo in stojnico izkoristili za osveščanje obiskovalcev o problematiki brezdomnih živali.

 

 

BODIMO ODGOVORNI SKRBNIKI!

  • Žival je naš prijatelj na poti skozi celo življenje. Razmislimo trezno o novem družinskem članu, bodimo odgovorni skrbniki!

Zadnji oglasi

Izgubljeni: V Trnovem se je izgubila hrtica
Včeraj se je v Trnovem izgubila španska hrtica Mana, visoka 65 cm, svetlo rjave /bele barve, je zelo vitka. Ima modro ovratnico in pripet...
Oddajo se: Edini pes v zavetišču - ne dobi doma?!
Na strani Veterinarske ambulante Tolmin so zapisali naslednje vrstice: "Posočje, zbudi se! Želeli smo si zavetišče za zapuščene...
Najdeni: Čigav je ta pes?
  V Brdu pri Kranju se je sprehajalcem priključil prijazen labradorec. Lastnik naj pokliče 031 331 041.  
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno