23.07.2020

Septembra vabljeni na super žur za pomoč živalim!Društvo za zaščito živali Lajka tudi letos organizira dobrodelni žur, poimenovan Lajka v paradižu. "Dobra glasba, ples, smeh in super družba - zveni znano? Da, tudi letos pripravljamo Lajkin dobrodelni dogodek leta," sporočajo pri Lajki. Dogodek se bo zgodil 24. septembra 2020, s pričetkom ob 18. uri v Jazz Club Gajo - Jazz Paradise. "Kot že tradicionalno za vas pripravljamo večer z veliko dobre glasbe, fantastičnimi plesnimi nastopi, za dodatno dozo smeha pa bomo letos dodali tudi nastope stand-up komikov. Seveda nismo pozabili niti na naš tradicionalen srečelov, ki ostaja tak kot prejšnja leta - bogat ter živalim, ljudem in okolju prijazen. Imena nastopajočih zaenkrat ostajajo skrivnost, vendar vam jih razkrijemo kmalu."

Tudi ekipa našega portala vse ljubitelje živali vabi, da s prisotnostjo podprejo delo društva Lajka in si že danes na koledarju označijo pravi datum: "Kot vedno bomo za vas pripravili slastno pogostitev in dali bomo vse od sebe, da se boste dobro počutili in zabavali. Do takrat pa skupaj držimo pesti, da se zmanjša število okužb s COVID-19, da se zrahljajo ukrepi in da se vidimo na nepozabnem dobrodelnem dogodku leta," zaključujejo Lajkarji. Dobrodelni prispevek bo sicer znašal 5 evrov.

"Lajka si želi predvsem to, da bi bile zavržene in zapuščene živali obravnavane enako kot vsi ostali hišni ljubljenčki ali pasemski psi ter mačke. Lajka dela na osveščanju ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do življenja, do odsotnosti trpljenja ter da je vsako življenje neprecenljivo ne glede na rodovnik, pasmo, starost ali barvo dlake. Ljudem skuša prikazati in dokazati, da so živali, posvojene iz zavetišča, ravno tako ljubeče in sposobne vzgoje ter socializacije, četudi te pred namestitvijo v zavetišče niso bile deležne. Ni je živali, ki se je ne bi dalo prevzgojiti! Vsekakor pa je na prvem mestu potrebna odgovornost vsakega posameznika, da ob opaženem zlorabljanju in mučenju živali ravna skladno s svojo etiko, moralo in seveda z zakonom ter mučitelja prijavi na pristojne inštitucije, ki so se na prijave dolžne odzvati. Menite, da se je bolje ne vmešavati? Ni, verjemite, da ni, zahteva pa nekaj poguma. Dajmo jim ljubezen, ki jo one tako nesebično dajejo nam in … akcija!" (vizija Društva Lajka, www.lajka.org)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.