06.09.2015

Tanja prosi za nasvet pasjega frizerja

Tokrat se je na nas obrnila Tanja, ki ima vprašanje glede striženja svojega psa. Napisala nam je: "Rada bi vas vprašala, če se koker španjele lahko striže tako pozimi, kot poleti? Prosila bi vas tudi za nasvet ustreznega šampona ter balzama za sledečo pasmo."

 

Odgovor je pripravila Maja Bertok iz poslovalnice Pessalon iz Kopra.

Kar se tiče nege teh kužkov je odvisno od tega kakšno dlako pes ima. Mnogo ljudi se odloči postriči samo tačke in ušesa, ker imajo čas za nego in vzdrževanje ljubimčevega kužuščka. Na žalost pa ni vedno tako. Če dlaka ni redno česana, se zavozla, ker ga ne negujemo dovolj pogosto. V takem primeru je najbolje, da se odločimo za striženje, tako pozimi kot poleti. Izognemo se vozlanju, zapletanju raznih trav, zagotovimo lahko hitrejšo nego, lažje bo pranje in sušenje. Pomemben nasvet pa je to, da psa nikoli ne obrijemo, saj mu mora nekaj dlake ostati, da ga zaščiti. Glede šamponov priporočam tistega, ki psu najbolj odgovarja. Povprašajte za kak testni vzorec, da ga preizkusite. Če je vaš pes deležen nege v pasjem salonu in po kopanju opazite, da se ne praska, pomeni, da mu ustreza, zato vodjo salona zaprosite za prodajo slednjega šampona, ki je bil uporabljen. Nekateri komer španjeli, kot na primer ameriški, potrebuje tudi balzam. Ampak to je vse odvisno od tipa dlake, ki jo vaš kuža ima. Torej če vam je dlaka na kužku všeč, jo lahko obdržite, vendar jo morate negovati in striči. Ne pozabite, da so tudi postriženi lepi, če so lepo postriženi.

 

Foto: Pessalon
 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.