Ustvari sam: Etui za pasje vrečke

Po krajšem poletnem premoru se vrača priljubljena rubrika USTVARI SAM. Skupaj z društvom Slovenski svet ustvarjalnosti nadaljujemo z nasveti, kako lahko doma kaj koristnega ustvarite. Namen rubrike je vsem obiskovalcem in ljubiteljem živali, namigniti in prikazati, kako pasjo ali mačjo igračko, pripomoček ali koristen predmet, v le nekaj korakih izdelati doma.


Plastičnih in že narejenih etuijev za pasje vrečke je veliko. Prav zato lahko doma ustvarite svoj unikatni etui za pasje vrečke. Uporabite pa ga lahko tudi za kakšen manjši pasji priboljšek, ko se odpravite na sprehod. V naslednjih korakih boste spoznali kako lahko to naredite preprosto sami.

Prvi korak

 

Za izdelavo takega pripomočka potrebujemo odslužen kos jeansa ali kakšnega drugega malo močnejšega blaga. To so lahko  odslužen trak od potovalke ali torbice. Pri prvem koraku spnemo trak okrog karabina in sešijemo.

 

 
Drugi korak

 

Nato odrežemo blago na približno 25 cm x 12 cm velik kos. Seveda rezanje blaga prilagodimo velikosti vrečk, ki jih bomo uporabljali (če so večje več, če so manjše manj). Temu sledi spenjanje robov, kot kaže spodnja desna fotografija.

 Tretji korak

 

V tretjem koraku zadeve prešijemo in položimo čez rob na levi, nato na desni strani. Vmes damo trak karabina.

 

Četrti korak

 

V predzadnjem koraku prešijemo obe strani in obrnemo.


Peti korak

 

V zadnjem delu se pred nami pojavi že skoraj dokončan izdelek. Vanj vložimo le še vrečke in ga po želji okrasimo tudi z gumbi, perlicami ali čipkami.

 

Pripravila: Valentina Škerlj

 

Oglej si tudi: 

Rubriko pripravlja:


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.