Ustvari sam: pasji povodec

Skupaj z društvom Slovenski svet ustvarjalnosti pripravljamo rubriko "Ustvari sam".  Namen rubrike je vsem obiskovalcem in ljubiteljem živali, namigniti in prikazati, kako pasjo ali mačjo igračko, pripomoček ali koristen predmet, v le nekaj korakih izdelati doma.


V mesecu aprilu so pripravili nasvet kako doma izdelati pasji povodec. Za izdelavo povodca potrebujete: trak (cca150 cm), odslužen ovratni trak za ključe, barve za tekstil in karabin.

 

Prvi korak

 

Iz odsluženega traku odrežemo 2 trakova,po cca 10 do 15 cm in jih na koncu z ognjem ožgemo. Tako se nam trak ne bo razparal.

 

Drugi korak

 

Pri naslednjem koraku se posvetimo predelu karabina. Ojačamo beli trak z rumenim. Tako bo povodec trpežnejši.

 

Tretji korak

 

Na drugem koncu povodca pa pri ročaju dodamo drugi kos rumenega traku, obrnemo ga tako, da bo kontra ročaju. Na ta predel lakho obesimo tudi obesek z vrečkami za pasje iztrebke, ki je lahko vedno z nami na pasjih sprehodih.

 

 

Vse skupaj zašijemo, da bo trdno držalo. Ter da bo povodec kar se da trpežen, ko bo naš pasji prijatelj na dolgih sprehodih vlekel.

 

 

Četrti korak

 

Zadnji korak pri ustvarjanju povodca lahko prepustimo otrokom. Z barvami za blago popišemo, porišemo in okrasimo trak po lastnem okusu.

 

 

Rubriko pripravlja:


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.