Ustvari sam: pasji puloverček

Skupaj z društvom Slovenski svet ustvarjalnosti pripravljamo mesečno rubriko "Ustvari sam". Namen rubrike je vsem obiskovalcem in ljubiteljem živali, namigniti in prikazati, kako pasjo ali mačjo igračko, pripomoček ali koristen predmet, v le nekaj korakih izdelati doma. Tudi v novem letu nadaljujemo z ustvarjanjem, ta mesec nasvet, kako doma izdelati pulover za psa.


Za vzorec lahko uporabimo kakšen star pulover, ki ga že uporabljamo za našo zverinico. Pri prvem koraku pa sprva izrežemo zgornji in spodnji del, natao pa ob robovih zašijemo s "cik ca" šivi. Ob zaključku tega koraka zarobimo robove pri ovratniku.

 

Zgornji in spodnji del sešijemo skupaj, vendar pustimo odprtinice za tačke. Nato odrežemo trak drugačne barve in ga prišijemo ob rob puloverja (tisti del pri zadnjici).

 

 

   

Naslednji korak nas vodi do tega, da iz blaga izrežemo kapuco in ta dva dela zašijemo skupaj.

 

                 

Potem ponovno odrežemo trak in ga prišijemo na kapuco in nato kapuco na pulover. Iz blaga izrežemo še srček, ter ga s cik cak šivi prišijemo na hrbet.  

 

   

Rezultat? Psička Anika v novem puloverčku...

 

 

Oglejte si tudi:

 

Ustvari sam: Mačje drevo

Ustvari sam: Pasja obleka

Ustvari sam: Etui za pasje vrečke

Ustvari sam: Pločevinka za pasje priboljške

Ustvari sam: Pasji piškoti s tuno

Ustvari sam: Pasji povodec

Ustvari sem: Pasje ležišče

 

 

Rubriko pripravlja:


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.