10.05.2012

V bližini Sarajeva so odprli zavetišče za pse

Pred dnevi so v bližini Sarajeva odprli novo zavetišče za zapuščene pse. V zavetišču se trenutno nahaja okoli 70 psov, a njihovo število vsakodnevno raste (zavetišče ima kapacitete za 150 psov). Psi so ves čas v družbi začasnih skrbnikov, ki skrbijo za hranjenje, razgibavanje, nego in seveda za primerno socializacijo psov, ki so v zavetišče večinoma prišli s sarajevskih ulic.

 

Psom bodo v zavetišču iskali nove domove, na pomoč pa kličejo tudi krajanom in jih vabijo na obisk, sprehajanje in druženje z njihovimi varovanci.


Če si želite prebrati nekaj več o problematiki brezdomnih živali v državah nekdanje Jugoslavije kliknite na to povezavo.

 

 

Foto: Radio Sarajevo

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.