19.09.2018

Bodo v borbi za 107 mladičev 'pele pesti'?

Če malce karikirano zapišemo, bo na severovzhodu Slovenije vsak čas nastal prometni kolaps in čisto možno je, da bodo "pele pesti" v "borbi" za 107 zaseženih mladičev, ki jih je minuli petek preprodajalcem zasegla veterinarska uprava RS.


Kot je videti, je posvojiteljev v Sloveniji nenadoma dovolj ali celo preveč, ker so v "ponudbi" pač "kjutkani, cartkani mali mišeki, pa še boščki" povrhu, ki spominjajo na trendy pasme.

 

 

Preberi več: Kupci psov iz množične vzreje podpirajo mučenje živali!



Točno zaradi tako silnega navala in povpraševanja po psih, podobnih neki pasmi, nastaja ponudba, ki je nikakor noče biti konec, s tem pa tudi nikakor ni konca trpljenja "strojev" za nenehne kotitve – mater teh in drugih mladičev – na katere ne pomisli skoraj nihče. Vsa srca se pač topijo ob pogledu na šopke kosmatih kep, zloženih v zabojčke … "ja, tisti desno zgoraj s progo nad levim očesom bo moj! Kam pokličem?" … Mimogrede, tudi v inboxu tega portala se je v zadnjih 24 urah znašlo na desetine sporočil "resnih posvojiteljev" zaseženih psov.

 



Šalo na stran.

V slovenskih zavetiščih na današnji dan na odgovornega posvojitelja čaka 137 psov.


Med njimi tudi mladiči in pasmam podobni psi.

 

Preberi več: Kupci psov iz množične vzreje podpirajo mučenje živali!


Razbremenite severovzhod Slovenije in če ste dobro premislili in želite res posvojiti psa, se ozrite še po drugih zavetiščih, kjer psi po več mesecev in celo let čakajo, da dobijo dom. V nekaterih slovenskih zavetiščih še vedno evtanazirajo zdrave pse!

Zavetišče LJUBLJANA: 27 psov - KLIK
Zavetišče HORJUL: 31 psov - KLIK
Zavetišče MARIBOR: 17 psov - KLIK
Zavetišče MALA HIŠA: 7 psov - KLIK
Zavetišče ZONZANI: 5 psov - KLIK
Zavetišče PERUN: 3 psi - KLIK
Zavetišče OBALA: 21 psov - KLIK
Zavetišče BREŽICE: 8 psov - KLIK
Zavetišče MELI: 8 psov - KLIK
Zavetišče TURK: 10 psov - KLIK

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.