22.01.2019

V hudih mukah umrli že trije psi, domnevno so bili zastrupljeni

Na območju Košnice pri Celju je v zadnjih nekaj tednih, domnevno zaradi zastrupitve, umrlo več psov, poroča portal Siol.net. Do zdaj poročajo o treh primerih, sumijo že na četrtega, vsem pa je skupno, da so psi umrli v hudih krčih, ki spominjajo na epileptične napade. Glede na znane okoliščine obstaja verjetnost, da vabe z neznanim strupom nekdo nastavlja namerno. Primere so za portal celje.info potrdili tudi pri veterinarski ambulanti Zamba. Kaj točno je povzročilo smrt psov bodo sicer pokazali toksikološki testi, ki bodo izvedeni v sklopu policijske preiskave.

 

Policija v omenjenem primeru obravnava kaznivo dejanje mučenja živali, svetujejo pa, da imajo lastniki psov le te vedno na povodcih, med sprehodi pa naj pazijo, da psi ne bi zaužili kakšne sumljive stvari.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.