18.08.2020

V nov pasji park odvržen smrtonosni strup!

Spomladi so namenu predali že tretji pasji park v Občini Izola, ki se nahaja v naselju Livade. Občani in občanke se namreč vse pogosteje odločajo za družbo štirinožnih prijateljev, zato v občini napovedujejo, da bodo tudi v prihodnje z večjimi ali manjšimi investicijami prispevali k temu, da bo za pse in njihove lastnike življenje v občini še bolj prijetno. A kot vse kaže, nekateri taki usmeritvi odločno nasprotujejo. Pred dnevi je občan na socialnih omrežjih delil fotografijo, ki jo je posnel prav v novem pasjem parku. "Danes najden strup za podgane v pasjem parku v Livadah. Bodite pozorni na vaše ljubljenčke," je zapisal Dušan.

Namen strupenih vab je sicer ta, da privabljajo ciljne vrste živali, žal pa zaradi svojega velikokrat mamljivega vonja ali okusa nemalokrat klonejo tudi kolateralne žrtve, psi in mačke. Strupi iz skupine antikoagulantov (preprečujejo strjevanje krvi) v telesu živali, ki jih je zaužila, delujejo zahrbtno in počasi privedejo do motenj v strjevanju krvi. Pojavijo se notranje krvavitve, žival izkrvavi, velikokrat sama vase – razen v primeru, ko je žival nehote zaužila res veliko količino tega strupa, je lahko smrt tudi nenadna.


Foto: Dušan Kitič

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.