30.05.2019

V treh letih so v občini sterilizirali preko 1.400 živali!

V občini Medvode ponovno poteka projekt "Omejevanje novih mačjih/pasjih legel", ki ga sofinancira Občina Medvode, kjer se dobro zavedajo, da to pomeni pametno investicijo v boljšo prihodnost - tako za živali kot tudi za občinski proračun. Projekt izvajajo v sodelovanju z društvom Reks in Mila ter Veterinarsko kliniko Tristokosmatih v Ljubljani. "Občane naše občine tudi v letošnjem letu vabimo, da se pridružijo izjemno ugodni akciji sterilizacij in kastracij mačk in psov. Za lastnika mačk je strošek 20 evrov, za lastnike psov pa je cena odvisna od teže psa, Občina Medvode prispeva za vsakega 20 evrov. V zadnjih treh letih smo v akciji sterilizirali več kot 1.400 mačk," so nam danes sporočili z občine. Gre za projekt, s katerim želijo preprečiti in omejiti nova mačja in pasja legla. Predvsem mačke zaradi velikega števila mladičev, ki se vsako leto skotijo, ne morejo dobiti varnih domov in odgovornih lastnikov, pravijo na občini.


V izogib novim mladičem tako občina Medvode tudi tokrat nudi subvencijo lastnikom mačk in psov v višini 20 evrov na žival. Občani naj pokličejo Veterino Tristokosmatih na Kajuhovo 5 v Ljubljani na telefonsko številko 031 790 600 ali 01 544 36 58 in se dogovorijo za termin.Foto: Pixabay

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.