VELIKA POTREBA

Imam 13,5 let starega jazbečarja. Problem pri njemu je, da zadnje čase opravlja potrebo na dvorišču, pri sosedu!! To me močno jezi. Res pa je, da so tam vonjave in kakci tudi od drugih psov! Kljub vonjavam tega prej ni počel. Moj pes ni bil nikoli privezan, ker se večinoma prosto giblje okoli hiše, včasih po bližnji okolici, največ cca 100 metrov stran od hiše. Kako rešiti ta problem? Roman Pezdirc

 

Odgovor so pripravili pri Alfakan:

 

Pes ne bo opravljal potrebe na sosedovem dvorišču, če ne bo imel te možnosti. Se pravi, da ga morate imeti privezanega, ali ograjenega. Peljite ga na opravljanje potrebe na zaželjeno mesto in ga tam, ko opravi, nagradite. Tako boste s časom izoblikovali pri psu navado, da bo opravljal potrebo na primernem kraju.

 

Odgovor je pripravila: Veronika Valentin

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.