30.05.2019

VIDEO: Klimatizirane pasje hiške pred trgovinami

Čeprav nam vreme v zadnjih tednih ni pretirano naklonjeno, je poletje za ovikom. Skrbniki psov dobro vemo, da je obisk trgovine v poletnem času za nas pogosto neprijeten dogodek. Psa moramo pustiti pred trgovino, kjer pogosto ni na voljo sence in skodelice vode. K sreči je trgovskih centrov, ki v Sloveniji dovolijo vstop človeku s psom, vse več.

 

 

Ameriško podjetje DogSpot je šlo korak dlje. Trgu so predstavili klimatizirane pasje hiške, ki so jih že postavili pred nekatere trgovine in restavracije v Ameriki. S pomočjo aplikacije lahko skrbniki odklenejo hiško in nato psa spremljajo preko mobilnika. Hiške so namenjene kratkim postankom, po dosedaj zbranih podatkih pa psi v povprečju na skrbnike v taki uti ne čakajo več kot 15 minut.

 

 

Pozimi se hiške spremenijo v ogrevane prostore, vgrajen pa imajo tudi samočistilni sistem. Do sedaj je podjetje DogSpot prejelo že preko 1000 naročil.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.