05.06.2019

Z železno palico hudo pretepel psa

Danes ponoči je 26-letnik, z železno palico udaril psa svojega 53-letnega očeta očeta, in ga pri tem tako poškodoval, da se pes ni mogel premikati. Lastnik psa veterinarju, ki je prišel na kraj, kljub zelo hudim poškodbam, ni dovolil evtanazije psa, niti ne kakega drugega posega veterinarja in je psa sam odpeljal v oskrbo drugemu veterinarju v Maribor, poročajo na portalu maribor24.si.


Policisti bodo 26-letnika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali, o primeru pa so že obvestili tudi veterinarskega inšpektorja, saj pes ni bil čipiran, cepljen in ni imel potnega lista za živali.

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.