20.03.2020

Zahtevajo, da se ponovno odprejo trgovine za male živali!

Kot je znano, so od torka specializirane trgovine za male živali zaprte. Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom namreč pravi, da je prepovedana prodaja v prodajalnah za male živali. Po drugi strani pa odlok o prepovedi gibanja in zbiranja, ki je vstopil v veljavo danes pravi, da je dovoljen "dostop do mest za prodajo hrane za živali". Gre za napako?

Kot smo izvedeli, se utegnejo trgovine za male živali kmalu morda spet odpreti. Kmetijsko ministrstvo si namreč prizadeva za odprtje trgovin in pozitivno rešitev njihove zahteve pričakuje še danes, gospodarsko ministrstvo pa je še vedno proti. Slednjega je k spremembi svoje odločitve že pozvala tudi Veterinarska uprava.

Na našem portalu sicer že vse dni objavljamo seznam 31 slovenskih spletnih ponudnikov hrana za pse - prebralo ga je že preko 100.000 Slovencev, kar kaže na to, da je skrb, da bi naši štirinožni prijatelji ostali brez hrane res velika. Vse kaže tudi na to, so se v nekaterih primerih že pričele težave, kar je posledica prevelikega števila naročil in preobremenjenosti dostavnih služb. Pri največjem slovenskem ponudniku hrane za male živali beležijo tolikšne težave, da se dostava njihova paketov podaljša tudi do enega tedna.

Če in ko se bodo prodajalne za male živali spet odprle, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.