25.08.2020

Zatočišče za ostarele pse in za pse s posebnimi potrebami

V kraju Conifer, v zvezni državi Colorado (ZDA), deluje zatočišče za ostarele pse in za pse s posebnimi potrebami. Little old dog Sanctuary, kot se zatočišče imenuje, se na spletu predstavi kot svojevrsten hospic za majhne ostarele pse, včasih pa tudi za velike in mlajše s posebnimi potrebami. Zatočišče imajo lastniki kar pri sebi doma in oskrbe potrebni psi živijo z njimi v hiši, kjer je na vsakem koraku množica ležišč za pse, zunaj pa imajo ogromno ograjeno površino.V zatočišče ne sprejemajo lastniških psov, ki bi se jih ljudje na stara leta želeli znebiti. Sprejemajo izključno pse iz zavetišč, kjer nimajo ustreznih pogojev za oskrbo ostarelih in bolnih psov, pa tudi zato, ker ostareli psi v zavetiščih večinoma ostajajo spregledani.

Psom zagotavljajo doživljenjsko 24-urno oskrbo, veliko sočutja, ljubezni in dostojno slovo, ko pride čas … Psov iz tega zatočišča ni mogoče posvojiti, v zatočišču živijo do konca svojih dni.

Oglejte si tudi prav posebno stran tega zatočišča.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.