21.03.2019

Zavetišče Zonzani je polno, posvojitev v zadnjih nekaj tednih praktično ni!

Zavetišče Zonzani je polno, posvojitev v zadnjih nekaj tednih praktično ni! Kapacitete zavetišča so omejene, zavetišče pa mora zagotavljati prosta mesta za novo prispele živali, bodisi najdene zapuščene, odvzete s strani inšpekcije ali oddane s strani lastnikov.

Kot na svoji strani pišejo prostovoljci Zavoda Muri, je zavetišče polno do zadnjega kotička in  varovanci zavetišča nujno potrebujejo odgovorne posvojitelje.

V zavetišču Zonzani se je znašlo nekaj psov, ki so jih tja iz različnih vzrokov oddali lastniki ali svojci pokojnih lastnikov"Vsak ima svojo zgodbo, vsak ima svoj karakter, vsak ima svojo usodo, ki mu jo je do nedavnega krojil človek. Če bi znali govoriti bi vsi mi utihnili. Prav je, da dobijo tudi drugo priložnost, zaslužijo si jo. Čeprav je za nekatere težko najti dom, pa vendar ni nemogoče," pišejo v Zavodu Muri.

 


PAK je rodovniški nemški ovčar, oddan v zavetišče, star dve leti, prijazen, potreben socializacije.

EROS je komaj dve leti star kosmatinec je bil najden tavajoč v eni izmed okoliških občin. Razume se z drugimi psi, rad ima družbo ljudi. Na sprehodih je priden in na trenutke razposajen kot mladiček, o njem povejo prostovoljci zavoda Muri.

TORI IN PIKA sta bila odvzeta s strani inšpekcije in nameščena v zavetišče. Čakata v zavetišču, čakata na obisk nekoga, ki bi v njiju prepoznal dva čudovita psa, ki sta kljub 8 in 13 letom nagajivo igriva, izjemno navezana med sabo. Čeprav jima življenje do sedaj ni bilo naklonjeno, živela sta v zunanjem premajhnem pesjaku polnem umazanije, še vedno zaupata ljudem in se razveselita vsakega, ki ju ogovori. Na sprehodu lepo sledita, previdno pa z enim očesom vedno iščeta prisotnost drug drugega. Prvo kopanje in striženje, sta pridno prestala, sledi dolgih let zanemarjenja so skoraj popolnoma izbrisane. Nikoli pa še nista imela priložnosti doživeti pravega pasjega življenja. (tekst in foto: Zavod Muri)


V zavetišču na odgovorne posvojitelje čakajo še drugi kosmatinci, ki si jih lahko ogledate na spletni strani zavetišča, za informacije in pomoč v zvezi s posvojitvami iz tega zavetišča so vam na voljo tudi prostovoljci iz Zavoda Muri – na svoji Facebook strani imajo objavljenih več fotografij in podrobnejše opise živali, ki iščejo dom, tam pa najdete tudi njihove kontaktne podatke.

Prostovoljci zavoda Muri občasno začasno nameščajo živali iz prepolnega zavetišča, zato bodo veseli pomoči v obliki materialnih ali finančnih donacij. Za več informacij jih kontaktirajte na telefon  070 85-11-66 ali po e-pošti zavod.muri@gmail.com

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.