23.04.2020

Ženska, ki je pretepla psa ima še 7 psov, ki živijo grozno življenje?

Posnetek, ki smo ga danes delili tudi na našem portalu še kar razburja. Spomnimo: posnetek je dopoldan posnela ena od mimoidočih, ki je bila priča pretepanju psa na dvorišču ene od stanovalk Markovca nad Koprom. Na posnetku se sliši tudi obupano cviljenje psa, drug pes pa je na žensko lajal in renčal. Obalno društvo proti mučenju živali je takoj podalo prijavo na koprsko veterinarsko inšpekcijo, inšpektorica pa je na kraj prišla šele po nekaj urah. Po navedbah koprskega društva, inšpektorica na kraju ni ugotovila posebnosti, prav tako poškodovanega psa (ki naj bi imel celo zlomljeno tačko) ni napotila na pregled k veterinarju. Namesto tega, naj bi sosedom svetovala, naj izboljšajo medsosedske odnose.

Veterinarska inšpekcija sicer na prijave ne odgovarja, prav tako ne odgovarja niti na novinarska vprašanja. So pa s primerom seznanjeni na koprski policiji: "Sporočamo vam, da smo s konkretno zadevo seznanjeni, obveščena je tudi veterinarska inšpekcija, prav tako je identificirana domnevna storilka. Trenutno se zbirajo informacije in na podlagi ugotovitev in po pridobljeni dokumentaciji veterinarske inšpekcije bodo koprski policisti ustrezno ukrepali," so sporočili s Policije.

V Obalnem društvu proti mučenju živali so nam popoldan povedali, da naj bi se pri isti ženski trenutno nahajalo kar 7 psov, ki že dlje časa živijo grozno življenje. Neukrepanje koprske veterinarske inšpektorice so popoldan prijavili na vodstvo Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.