05.03.2020

Živali so od danes čuteča bitja!

Državni zbor je pred nekaj trenutki sprejel spremembo Stvarnopravnega zakonika, da se živali opredeli kot čuteča živa bitja. "Živali so čuteča bitja. Če jih zanemarjamo, trpijo. Če jih udarimo, jih zaboli. Če z njimi lepo ravnamo, so nam hvaležne," je pomen sprememb Stvarnopravnega zakonika argumentirala poslanka Meira Hot. Slednja je bila s svojo stranko SD ključna nosilka predlagane spremembe.

Za spremembo je sicer glasovali 47 poslancev, proti pa 37 poslancev. "Živali so od danes naprej tudi po pravu čuteča živa bitja!!! Ravnokar izglasovali v Državnem zboru! Presrečna sem, skupaj nam je uspelo. Hvala vsem," je pred nekaj minutami na svojem profilu zapisala Hotova.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.