0
0,00 €

O portalu Pes moj prijatelj

Pes moj prijatelj je nastal na Facebooku avgusta 2009. Preprosta ideja o oglaševanju psov, ki iščejo dom v slovenskih zavetiščih je prerasla v nekaj večjega – Pes moj prijatelj je postal spletni medij, ki mu danes sledi največje število ljubiteljev živali. Skrbnikom psov si prizadevamo ponuditi čim več koristnih informacij za prijetno in varno sobivanje s svojim štirinožnim prijateljem.

 

Vsebine so plod avtorskega dela, raziskovanja, pogovorov s strokovnjaki in preverjanja. Prevodi tujih člankov so povzetki agencijskih novic in so bolj izjema. Delo in poslanstvo portala Pes moj prijatelj je nepristransko, saj je osnovni in edini namen delovati v dobrobit živali. Pri ustvarjanju vsebin upoštevamo in spoštujemo  medijsko zakonodajo, etična načela novinarskega dela in avtorske pravice. Vsi članki, prispevki in ostale vsebine ter seveda fotografsko gradivo so last skrbnikov spletnega portala, razen če je drugače navedeno (torej obstaja dogovor o objavi, z navedbo vira).

 

Samo ime pove, da je večina delovanja tega spletnega portala in skupine na Facebooku usmerjena pomoči psom ter ozaveščanju o odgovornem skrbništvu domačih živali. Pes moj prijatelj je idejno zasnoval mnoge odmevne medijske akcije – ‘Bodi zvezda, ne meči petard’; ‘Ne skuhajte jih’ (v poletnem času); ‘Starčki so zakon, posvajajte iz zavetišč!’; ‘Vsako mučenje živali zahteva prijavo in ukrepanje’… Pes moj prijatelj je organizator največje dobrodelne akcije za brezdomne pse v Sloveniji (v 4 letih v le nekaj dneh zbranih 18 ton hran za pse iz Obalnega zavetišča). Pes moj prijatelj je organizator ozaveščevalnih dogodkov širom Slovenije. Pogovorni dogodki How Show na šestih lokacijah so zbrali posameznike iz različnih področij živalovarstva, v letu 2013 pa tudi osem projekcij Green Hill: Zgodba o svobodi (režiserja Piercarla Paderna) in zbiranje podpisov v državljanski pobudi Stop Vivisection.

 

Bistveni namen skupine Pes moj prijatelj je torej približati odnos: človek – žival, obveščanje in ozaveščanje ljudi. Nenehno sodelujemo s člani in mnogimi društvi in zavetišči v Sloveniji ter strokovnjaki, ki rade volje prispevajo svoj nasvet ali strokovni članek.

 

Sodelovanje bralcev je prostovoljno, prav tako je prebiranje člankov in ostalih vsebin, kot tudi sodelovanje v debatah povsem brezplačno. Promocijske ali oglasne objave za podjetja potekajo v smislu "dobrodelnega marketinga", kot donacija za enega od zavetišč ali društev proti mučenju živali.

Ves čas izvajamo tudi odmevne akcije ozaveščanja. Poudarjamo, kako lahko vsakdo prispeva k rešitvi problematike zapuščenih živali, kako velik pomen imata sterilizacija in kastracija, na kakšne načine je mogoče pomagati zavetiščem, kako pse obvarovati pred mrazom ali vročino in kaj storiti v primeru, če opazimo mučenje. Podobnih tematik je seveda še veliko več, dostopne pa so v arhivu na tej spletni strani.


Pes moj prijatelj je odprt za vsako sodelovanje, sodelovanje z enim društvom, nikoli ni in tudi ne bo izključevalo sodelovanja z ostalimi. Na vsak poziv in prošnjo za pomoč iz strani društva, zavetišča ali organizacije se ustrezno odzovemo in ji namenimo vso razpoložljivost, ampak samo v primeru, da je tudi na drugi strani prisoten dober namen - torej pomoč živalim in ne osebne koristi.

 

Ob vsemu navedenemu pa ob koncu seveda omenjamo najpomembneje: iskanje novih oz. starih domov izgubljenim in najdenim živalim! To še vedno ostaja naša primarna skrb in nešteto uspešno končanih zgodb v tem obdobju nam daje največje zadovoljstvo in potrditev, da je vredno vztrajati še naprej.

 

Več o sodelovanju in pravilih uporabe tega spletnega mesta si preberite tukaj.

 

Koper, 24.12.2016

BODIMO ODGOVORNI SKRBNIKI!

  • Žival je naš prijatelj na poti skozi celo življenje. Razmislimo trezno o novem družinskem članu, bodimo odgovorni skrbniki!

Zadnji oglasi

Oddajo se: Simpatični Arči išče dom
Arči je simpatičen in živahen kuža, ki je imel lepo življenje, ampak žal je bolezen prekrižala skrbnikovo pot. Pri Lajki so se odločili, da...
Oddajo se: Mali punčki iščeta dom
V deževnem večeru, sredi ničesar, ob cesti, tik ob hrvaški meji so člani ODPMŽ našli tri male kepe. Vse tri so punčke, eno so...
Oddajo se: Pomagajmo Cvetki in Fridi do novega doma!
Mlada mamica Cvetka in pet mesecev stara Frida sta v tem kratkem času zamenjali že preveč domov, zato je nežna Frida na začetku precej...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno