0
0,00 €

Pravno obvestilo

SPLOŠNA PRAVILA IN POGOJI UPORABE SPLETNEGA PORTALA

 

Pes moj prijatelj je spletni portal za ljubitelje psov in ostalih živali. Je informativni in zabavni spletni medij. Široki skupini uporabnikov ponuja hiter in pregleden dostop do ažurnih, ekskluzivnih ter aktualnih vsebin. Uporabniki lahko s pomočjo registracije na Facebooku komentirajo članke, sodelujejo na forumih... S tem, ko uporabljate katerokoli storitev spletnega portala Pes moj prijatelj, se zavežete, da boste upoštevali pravila, pogoje in opozorila, ki se tičejo uporabe tega portala. Če se s temi pravili ne strinjate, tega spletnega portala ne smete uporabljati. Pes moj prijatelj si pridržuje pravico, da uporabnike, ki kršijo pravila, ali delujejo v nasprotju z njimi, onemogoči dostop do spletnega portala ali do komentiranja in objavljanja na Facebook strani. Pes moj prijatelj si pridružuje pravico odstraniti vsebinsko neprimerna sporočila in fotografije.

 

Za uporabo vsebin objavljenih na spletnem portalu Pes moj prijatelj ni starostnih omejitev, uporaba portala in sodelovanje je popolnoma brezplačno. Uporaba in dostop do spletnega portala Pes moj prijatelj sta zagotovljena 24 ur na dan, razen v primeru tehničnih okvar. Uporabniki spletni portal Pes moj prijatelj uporabljajo na lastno odgovornost. Pes moj prijatelj ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij ali gradiv na tem spletnem portalu. Pes moj prijatelj ne more biti odgovoren za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme ali druge opreme, s katero je mogoče dostopati do portala, zaradi vašega obiska na portalu ali kakršnekoli njegove uporabe.

 

Vse fotografije in vsebine so avtorsko delo skrbnikov skupine Pes moj prijatelj, razen če je ob fotografiji ali članku drugače navedeno. V tem primeru ima Pes moj prijatelj pridobljeno dovoljenje za objavo na tem spletnem portalu. Nobenih vsebin in fotografij iz spletnega portala Pes moj prijatelj ni dovoljeno razširjati ali objavljati na drugih spletnih straneh, forumih in v drugih medijih, razen če ni tak dogovor s skrbnikom portala, ki lahko poda dovoljenje za objavo (vedno ob pripisu vira). Vsebine in fotografije so brez posebnih dovoljenj namenjene uporabnikom izključno za osebno in nekomercialno uporabo. Brez posebnih dovoljenj se lahko vsebine v obliki povezave (linka) uporabljajo tudi na socialnih omrežjih in spletnih straneh.


Uporabnik z uporabo in objavo svojih vsebin na spletnem portalu Pes moj prijatelj dovoljuje javno priobčitev na vseh medijih in v vseh zakonsko določenih oblikah, ki so pod okriljem portala Pes moj prijatelj in je seznanjen s tem, da si katerakoli tretja oseba vsebine lahko ogleda in jih pretoči na svoj računalnik in začasno ali trajno fiksira. Za morebitno nadaljno razpolaganje tretjih oseb z vsebinami Pes moj prijatelj ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato napram uporabniku v zvezi z nadaljno uporabo ni odgovoren, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja.


Pes moj prijatelj ne odgovarja za vsebino objavljeno na tem spletnem portalu, katere avtorji so uporabniki, prav tako ne odgovarja za njihove komentarje in mnenja na objave. Uporabnik se zaveda, da je sam odgovoren za vsako informacijo, mnenje ali vsebino, ki jo objavi na spletnem portalu Pes moj prijatelj. Vsi prispevki in mnenja, objavljeni s strani uporabnikov spletnega portala Pes moj prijatelj izražajo lastno stališče in prepričanje avtorja prispevka in nikakor ne mnenja skrbnikov in administratorjev skupine. Administratorji in sodelavci spletnega portala Pes moj prijatelj niso dolžni ali kakorkoli obvezani v vsakem trenutku preverjati ali nadzorovati komentarjev in objav drugih članov. To počnejo po svojih najboljših močeh in v okviru časa, ki ga imajo na razpolago in si pridržujejo pravico zavrniti, izbrisati ali premakniti katerokoli vsebino, mnenje, sporočilo ali informacijo, ki se nahaja na spletnem portalu Pes moj prijatelj.

 

Uporabniki spletnega portala Pes moj prijatelj se zavežejo, da:

 

- portala ne bodo uporabljali z namenom objavljanja ali propagiranja katerekoli vsebine in/ali dejavnosti, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in/ali javnim redom in moralo,

 

- v svoji komunikaciji ne bodo uporabljali groženj, slabšalnega, poniževalnega ali žaljivega načina izražanja, obrekovali, opravljali, očrnili, psovali, nadlegovali, žalili, zalezovali, grozili ali kako drugače kršili pravice (kot npr. pravice do zasebnosti) drugih uporabnikov spletnega portala Pes moj prijatelj,

 

- ne bodo komunicirali z drugimi uporabniki v imenu drugih oseb,

 

- portala ne bodo izrabljali v komercialne (razen če niso dogovorjeni), nelegalne ali kakršnekoli druge namene, kot tiste, ki so določeni v pogojih,

 

- ne bodo distribuirali avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe,

 

- ne bodo objavljali osebnih podatkov drugih ljudi brez njihovega izrecnega dovoljenja,

 

- ne bodo na noben način kopirali, shranjevali ali posredovali celih ali delov vsebine spletnega portala Pes moj prijatelj,

 

- ne bodo uporabljali računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo spletnemu portalu, ponudniku storitev in njegovi programski ter strojni opremi, ponudniku poti ter telekomunikacijskim napravam.

 

Vse vsebine na spletnem portalu Pes moj prijatelj so poljudne in zgolj informativne narave. Uporabniki so seznanjeni, da odgovori in komentarji članov na kakršnakoli vprašanja v zvezi z zdravjem živali niso strokovne narave in lahko škodijo vaši živali, zato svetujemo, da se v vsakem primeru vedno posvetujete s strokovnjaki. Vsebine niso nadomestek ustreznemu strokovnemu nasvetu. Osebni nasvet pri izbranem kinologu ali veterinarju je edina prava izbira, za točnost in ažurnost objav na spletnem portalu Pes moj prijatelj administratorji in njihovi sodelavci ne jamčijo. Zanašanje na kakršnokoli informacijo, ki je predstavljena na tem spletnem portalu, je na vašo lastno odgovornost.

Pes moj prijatelj ne prevzema obveznosti in odgovornosti za poškodbe psov, oseb ali lastnine, ki izvira iz kakršnekoli uporabe kateregakoli proizvoda, nasveta, mnenja, informacije, ideje ali navodila, ki ga vsebuje material objavljen na spletnem portalu Pes moj prijatelj.

 

Oglaševanje izdelkov in storitev je dovoljeno le uporabnikom, ki jih s spletnim portalom Pes moj prijatelj vežejo posebni dogovori o sodelovanju.

 

Pes moj prijatelj se obvezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

V primeru nejasnosti ali dodatnih pojasnil je na voljo elektronski naslov - info@pesmojprijatelj.si ali spletni obrazec.

 

UPORABA PIŠKOTKOV

 

Spletni portal si pridržuje pravico, da uporablja piškotke (cookies). To so datoteke, ki se shranjujejo v računalniku uporabnika ter med drugim omogočajo prepoznavo uporabnika ob ponovnem obisku spletne strani.

 

ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV

 

Spletni portal Pes moj prijatelj se zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve uporabnika. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če to sam želi. Uporabnik soglaša, da lahko portal Pes moj prijatelj njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik se zaveda, da je ponudnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. Spletni portal Pes moj prijatelj se zavezuje, da bo ravnal z vso potrebno skrbnostjo, da bo zagotovljena zasebnost podatkov, vendar opozarja, da so zlorabe, kljub temu možne. Spletni portal Pes moj prijatelj se nadalje zavezuje, da bo osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

VSEBINA, KI JO USTVARIJO UPORABNIKI

 

Uporabnik, ki prispeva svojo vsebino (na primer fotografije, slike, ilustracije, besedila, posnetke, druga glasbena dela, druga avdiovizualna dela ipd.) jamči, da je vsebina, ki jo pošilja prek elektronske pošte oziroma posreduje prek spletnega obrazca ali na kakršen koli drugačen način, njegovo izvirno avtorsko delo ali pa je izključni imetnik vseh materialnih avtorskih in sorodnih pravic na avtorskem delu. Enako jamči, da ima dovoljenje oseb na fotografiji ali videu za javno objavo.

 

Nadalje se uporabnik s posredovanjem vsebine vsakič strinja, da na Spletni portal Pes moj prijatelj izključno in neodplačno prenese vse materialne avtorske pravice oziroma sorodne pravice omenjenega avtorskega dela, in sicer materialne pravice avtorja, kot jih določa Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah za uporabnikovo avtorsko delo.

 

OBJAVA POPRAVKA

 

Skladno z zakonom o medijih (ZMed) se je mogoče na članek ali prispevek odzvati s popravkom ali odgovorom. Popravek je zanikanje oz. popravljanje napačnih dejstev. oz. prikaz drugih nasprotnih dejstev in okoliščin, s katerim se izpodbija oziroma bistveno dopolnjuje navedbe v prvotno objavljenem besedilu. Z odgovorom se navedbe o dejstvih in podatkih v objavljeni informaciji z dokazljivimi navedbami zanikajo, bistveno popravljajo ali bistveno dopolnjujejo. Pri popravku, oziroma prikazu nasprotnih dejstev ali odgovoru morate dodati:

 

naslov članka, na katerega se nanaša vaše besedilo,

 

datum objave članka, na katerega se nanaša vaše besedilo,

 

naslov popravka, prikaza nasprotnih dejstev ali odgovora (v nasprotnem primeru ga določi pooblaščena oseba uredništva),

 

svoj podpis (s pooblastilom, če pošiljatelj ni direktor),

 

svoj naslov in še zlasti telefonsko številko (za čim prejšnjo razrešitev morebitnih nejasnosti).

 

Zahteva se pošlje po priporočeni pošti ali jo dostavite osebno na način in v roku kot določa področni zakon.

 

Pri prikazu nasprotnih dejstev bomo upravičenost objave presojali po zakonu o medijih in profesionalnih novinarskih standardih. Žaljivih besedil ne bomo objavljali, prav tako ne besedil, nesorazmerno daljših od prvotno objavljenega članka ali dela članka.

 

NGN MEDIA, medijska agencija d.o.o.
Vanganel 39c
6000 Koper

 

Koper, 1. januar 2017

 

ZAVETIŠČE LJUBLJANA OSKRBI 2.000 ŽIVALI LETNO!

  • Ljubljansko zavetišče oskrbi 2.000 živali letno, kar je četrtina vseh zapuščenih živali v Sloveniji.

Zadnji oglasi

Izgubljeni: Že dva tedna obupano iščejo belgijsko ovčarko
Iz DZZŽ Slovenska Bistrica sporočajo, da bosta minila že dva tedna, odkar je iz Cigonce izginila belgijska ovčarka Pika. "Vsaki dan smo na...
Izgubljeni: Je kdo videl Arija? Ponujajo 100 evrov nagrade
Od 26. aprila pogrešamo psa Arija. Odšel je iz Otiškega vrha pri Dravogradu. Je star 4 leta, rad se igra in sprehaja. Rad se...
Oddajo se: Igrivi Nord išče nove skrbnike
Nord je zelo živahen in igriv mlad pes, potrebuje pa malo več časa, da sprejme nove ljudi. Na nov dom čaka v Zavetišču Ljubljana...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno