0
0,00 €

Pogoji uporabe spletnega portala

SPLOŠNA PRAVILA IN POGOJI UPORABE SPLETNEGA PORTALA

 

1. Pes moj prijatelj je spletni portal za ljubitelje psov in ostalih živali. Je informativni in zabavni spletni medij. Široki skupini uporabnikov ponuja hiter in pregleden dostop do ažurnih, ekskluzivnih ter aktualnih vsebin. Uporabniki lahko s pomočjo registracije na Facebooku komentirajo članke, sodelujejo na forumih... S tem, ko uporabljate katerokoli storitev spletnega portala Pes moj prijatelj, se zavežete, da boste upoštevali pravila, pogoje in opozorila, ki se tičejo uporabe tega portala. Če se s temi pravili ne strinjate, tega spletnega portala ne smete uporabljati. Pes moj prijatelj si pridržuje pravico, da uporabnike, ki kršijo pravila, ali delujejo v nasprotju z njimi, onemogoči dostop do spletnega portala ali do komentiranja in objavljanja na Facebook strani. Pes moj prijatelj si pridružuje pravico odstraniti vsebinsko neprimerna sporočila in fotografije.

 

2. Za uporabo vsebin objavljenih na spletnem portalu Pes moj prijatelj ni starostnih omejitev, uporaba portala in sodelovanje je popolnoma brezplačno. Uporaba in dostop do spletnega portala Pes moj prijatelj sta zagotovljena 24 ur na dan, razen v primeru tehničnih okvar. Uporabniki spletni portal Pes moj prijatelj uporabljajo na lastno odgovornost. Pes moj prijatelj ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij ali gradiv na tem spletnem portalu. Pes moj prijatelj ne more biti odgovoren za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme ali druge opreme, s katero je mogoče dostopati do portala, zaradi vašega obiska na portalu ali kakršnekoli njegove uporabe.

 

3. Vse fotografije in vsebine so avtorsko delo skrbnikov skupine Pes moj prijatelj, razen če je ob fotografiji ali članku drugače navedeno. V tem primeru ima Pes moj prijatelj pridobljeno dovoljenje za objavo na tem spletnem portalu. Nobenih vsebin in fotografij iz spletnega portala Pes moj prijatelj ni dovoljeno razširjati ali objavljati na drugih spletnih straneh, forumih in v drugih medijih, razen če ni tak dogovor s skrbnikom portala, ki lahko poda dovoljenje za objavo (vedno ob pripisu vira). Vsebine in fotografije so brez posebnih dovoljenj namenjene uporabnikom izključno za osebno in nekomercialno uporabo. Brez posebnih dovoljenj se lahko vsebine v obliki povezave (linka) uporabljajo tudi na socialnih omrežjih in spletnih straneh.


4. Uporabnik z uporabo in objavo svojih vsebin na spletnem portalu Pes moj prijatelj dovoljuje javno priobčitev na vseh medijih in v vseh zakonsko določenih oblikah, ki so pod okriljem portala Pes moj prijatelj in je seznanjen s tem, da si katerakoli tretja oseba vsebine lahko ogleda in jih pretoči na svoj računalnik in začasno ali trajno fiksira. Za morebitno nadaljno razpolaganje tretjih oseb z vsebinami Pes moj prijatelj ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato napram uporabniku v zvezi z nadaljno uporabo ni odgovoren, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja.


5. Pes moj prijatelj ne odgovarja za vsebino objavljeno na tem spletnem portalu, katere avtorji so uporabniki, prav tako ne odgovarja za njihove komentarje in mnenja na objave. Uporabnik se zaveda, da je sam odgovoren za vsako informacijo, mnenje ali vsebino, ki jo objavi na spletnem portalu Pes moj prijatelj. Vsi prispevki in mnenja, objavljeni s strani uporabnikov spletnega portala Pes moj prijatelj izražajo lastno stališče in prepričanje avtorja prispevka in nikakor ne mnenja skrbnikov in administratorjev skupine. Administratorji in sodelavci spletnega portala Pes moj prijatelj niso dolžni ali kakorkoli obvezani v vsakem trenutku preverjati ali nadzorovati komentarjev in objav drugih članov. To počnejo po svojih najboljših močeh in v okviru časa, ki ga imajo na razpolago in si pridržujejo pravico zavrniti, izbrisati ali premakniti katerokoli vsebino, mnenje, sporočilo ali informacijo, ki se nahaja na spletnem portalu Pes moj prijatelj.

 

6. Uporabniki spletnega portala Pes moj prijatelj se zavežejo, da:

 

- portala ne bodo uporabljali z namenom objavljanja ali propagiranja katerekoli vsebine in/ali dejavnosti, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in/ali javnim redom in moralo,

 

- v svoji komunikaciji ne bodo uporabljali groženj, slabšalnega, poniževalnega ali žaljivega načina izražanja, obrekovali, opravljali, očrnili, psovali, nadlegovali, žalili, zalezovali, grozili ali kako drugače kršili pravice (kot npr. pravice do zasebnosti) drugih uporabnikov spletnega portala Pes moj prijatelj,

 

- ne bodo komunicirali z drugimi uporabniki v imenu drugih oseb,

 

- portala ne bodo izrabljali v komercialne (razen če niso dogovorjeni), nelegalne ali kakršnekoli druge namene, kot tiste, ki so določeni v pogojih,

 

- ne bodo distribuirali avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe,

 

- ne bodo objavljali osebnih podatkov drugih ljudi brez njihovega izrecnega dovoljenja,

 

- ne bodo na noben način kopirali, shranjevali ali posredovali celih ali delov vsebine spletnega portala Pes moj prijatelj,

 

- ne bodo uporabljali računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo spletnemu portalu, ponudniku storitev in njegovi programski ter strojni opremi, ponudniku poti ter telekomunikacijskim napravam.

 

7. Vse vsebine na spletnem portalu Pes moj prijatelj so poljudne in zgolj informativne narave. Uporabniki so seznanjeni, da odgovori in komentarji članov na kakršnakoli vprašanja v zvezi z zdravjem živali niso strokovne narave in lahko škodijo vaši živali, zato svetujemo, da se v vsakem primeru vedno posvetujete s strokovnjaki. Vsebine niso nadomestek ustreznemu strokovnemu nasvetu. Osebni nasvet pri izbranem kinologu ali veterinarju je edina prava izbira, za točnost in ažurnost objav na spletnem portalu Pes moj prijatelj administratorji in njihovi sodelavci ne jamčijo. Zanašanje na kakršnokoli informacijo, ki je predstavljena na tem spletnem portalu, je na vašo lastno odgovornost.

8. Pes moj prijatelj ne prevzema obveznosti in odgovornosti za poškodbe psov, oseb ali lastnine, ki izvira iz kakršnekoli uporabe kateregakoli proizvoda, nasveta, mnenja, informacije, ideje ali navodila, ki ga vsebuje material objavljen na spletnem portalu Pes moj prijatelj.

 

9. Oglaševanje izdelkov in storitev je dovoljeno le uporabnikom, ki jih s spletnim portalom Pes moj prijatelj vežejo posebni dogovori o sodelovanju (doniranju).

10. Pes moj prijatelj se obvezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

11. V primeru nejasnosti ali dodatnih pojasnil je na voljo elektronski naslov - info@pesmojprijatelj.si ali spletni obrazec.

 

 

OBJAVLJANJE OGLASOV O IZGUBLJENIH, NAJDENIH...


Na Pes moj prijatelj lahko kdorkoli objavi oglas o izgubljenem ali najdenem psu (možne so seveda tudi objave za ostale hišne ljubljence). Oglase lahko pošljejo tudi predstavniki društev za zaščito živali in predstavniki zavetišč.

 

Oglasi morajo biti napisani v skladu z veljavno zakonodajo in pravilniki, kar je ključni pogoj za objavo na tem portalu. Vsebino oglasa, z obvezno fotografijo se lahko pošlje izključno samo preko elektronske pošte na info@pesmojprijatelj.si. Vsebinsko ustreznost oglasa pred objavo vedno preverijo administratorji in ga lahko po potrebi popravijo, v primeru popolne neustreznosti ali manjkajočih podatkov (brez obrazložitve) pa tudi zavrnejo.

 

Hitrost objave oz. potrditve oglasa je odvisna od količine prejetih sporočil, kot tudi od časovne razpoložljivosti administratorjev. Pes moj prijatelj ne jamči, da bodo poslane vsebine objavljene oz. potrjene v kratkem časovnem obdobju, pridružuje pa si tudi pravico, da nepopolne oglase (in tiste, ki so v nasprotju s pravili in veljavno zakonodajo) brez pojasnil zavrne. Uporabnik lahko svoj oglas kadarkoli objavi tudi na zidu strani Pes moj prijatelj na Facebooku, kjer je iz varnostnih razlogov onemogočeno dodajanje fotografij.

Katere objave oglasov na spletnem portalu Pes moj prijatelj niso dovoljene?

Na Pes moj prijatelj ni dovoljeno objavljati oglasov ali povezav do oglasov za prodajo živali (tudi rodovniških ne). Povezave na druge spletne strani oglasnikov (Bolha, Salomon ipd.) niso dovoljene. Prav tako ni dovoljeno objavljanje vsebin oglasov, ki se širijo z verižno pošto in katerih resničnost ter aktualnost vsebine je vprašljiva. Na spletnem portalu Pes moj prijatelj je prepovedano iskanje "ljubčkov" in "ljubic" za parjenje.

Pri vsakem oddanem oglasu je obvezno navesti vsaj eno kontaktno telefonsko številko, na kateri je uporabnik dosegljiv, prav tako pa tudi ime in priimek avtorja oglasa. Prav tako je pomembno v oddanem oglasu navesti kar se da natančne podatke in čim več informacij, ki bi ostalim pomagali čimbolje razumeti vse okoliščine, v katerih se je izgubila ali našla žival (npr.: točna lokacija, čas, ali ima pes ovratnico, druge posebnosti...).

 

Oddani oglasi morajo biti napisani v pravilni slovenščini, z uporabo ločil, velikih začetnic v začetku stavka...

 

Redno sledite objavam in komentarjem pod objavo oglasa in sodelujte v pogovorih. Če recimo oddajate leglo mladičev, obveščajte o tem, koliko jih je še na voljo itd. Če v komentarjih avtor oglasa ne sodeluje in se ne odziva na morebitna vprašanja ostalih uporabnikov, bo oglas kaj kmalu pristal v arhivu.

 

Ko oglas ni več aktualen (se je torej ljubljenček našel, ste ga oddali…) morate to takoj sporočiti v komentarju pod objavo, preko spletnega obrazca ali elektronske pošte. Vsak oglas se postavi v arhiv po 30 dneh od objave, vendar se lahko na željo avtorja oglasa objava podaljša. V tem primeru mora avtor oglasa to pred iztekom navedenega roka sporočiti v komentarju pod oglasom, preko spletnega obrazca ali elektronske pošte.

 

DODATNO ZA RUBRIKO "ODDAJAJO SE":

 

-  Na Pes moj prijatelj velja, da mora avtor oglasa v primeru oddaje lastniških mladičev vsebini pripisati zagotovilo, da bo poskrbel za to, da do nove brejosti ne bo prišlo (npr.: da bo poskrbel za sterilizacijo). Neodgovornega razmnoževanja mešancev na Pes moj prijatelj namreč ne podpiramo.

- Objavljanje oglasov za takojšnjo oddajo pasjih mladičev pred dopolnjenim osmim tednom oz. za oddajo mačjih mladičev pred dopolnjenim dvanajstim tednom starosti ni dovoljeno. Po veljavni zakonodaji take mladiče pred navedenim rokom ni dovoljeno odvzeti od mame.

- Če oddajate psa ali muco in ne gre za leglo, pripišite razlog, zakaj žival oddajate in čim več podatkov o živali (opis, starost, karakter...).

  

DODATNO ZA RUBRIKO "IZGUBLJENI" IN "NAJDENI":

 

- Bodite posebej dosledni pri iskanju doma izgubljenim ali najdenim. Poleg objave oglasa na spletnem portalu Pes moj prijatelj in na strani Pes moj prijatelj na Facebooku je še veliko drugih točk, na katere morate biti pozorni (npr.: v roku 24 ur od najdbe je potrebno psa predati v pristojno zavetišče, pri veterinarju se lastnika lahko izsledi s pomočjo mikročipa...). Preberite si torej izčrpen zapisek o tem, kaj storiti, če izgubite ali najdete žival.

 

- V oddanem oglasu poskušajte navesti kar se da natančne podatke in čim več informacij, ki bi ostalim pomagali čimbolje razumeti vse okoliščine, v katerih se je izgubila ali našla žival (npr.: točna lokacija, čas, ali ima pes ovratnico, druge posebnosti...).

 

Koper, 1. februar 2012

Osveženo in dopolnjeno: 1.6.2014Foto: Shutterstock

ODGOVORNO DEJANJE, KI ZAHTEVA TEHTEN PREMISLEK!

  • Svojega pasjega prijatelja si izberite glede na svoje zmožnosti, navade in način življenja. Odločitev za skrbništvo psa je odgovorno dejanje, ki zahteva tehten premislek!

Zadnji oglasi

Izgubljeni: NUJNO! Na Obali se je izgubil nemški ovčar Eros
Na Liminjanu (Obala) se je izgubil prijazen velik nemški ovčar. Ime mu je Eros in nima ovratnice. Če bi ga kdo videl ali našel naj...
Izgubljeni: Izgubil se je muc Max
Muc je bil pravkar najden. Hvala vsem ze pomoč!  
Izgubljeni: Pogrešajo 15 letnega maltežana
Iščemo našega izgubljenega 15-letnega maltežana na Kokrici, oz. v okolici (Kranj in okolica). Izgubil se je v sredo, 28. 12. in...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno