24.11.2010

David: "pridi Brkec, grema domu"

Pred štirimi leti sem sredi noči opazil da mi sledi mladi psiček. Sprva sem ga hotel spoditi domov, a je nadaljeval svojo misijo sledenja. Čez nekaj metrov se ozrem in mali potepin še kar naprej hodi za mano. Ponovim vajo... "bejš domov Brko" (kosmati gobček - mešanček terierček).

 

Psiček ponovno zbeži in jaz nadaljujem svojo pot. Ni mi dalo miru in ponovno se ozrem: tam je stal, na koncu ulice in me gledal. Mali in suhi, lačen in žalosten. Takrat se je nekaj v meni prebudilo in v trenutku sem z roko udaril ob nogo in poklical: "pridi Brkec, grema domu"

 


Zdaj ko to pišem, leži zraven mene na tleh in se hladi! Star bo 5 let in je zdrav, vesel, igriv, zaščitniški, prijazen in... najhvaležnejše bitje kar je možno :)

V bistvu sem najsrečnejše bitje jaz, ker sem srečal tega divjakca in imam čast skrbeti za njega!!

 

David

 

Debata in komentarji na Facebooku

 

SKRITA FOTOGRAFIJA NAGRADNE IGRE "ŽIVALI NAS ČLOVEČIJO". NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA. Nagrajenka Anita Zver bo knjigo prejela po pošti. Čestitke!!!

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.