Odprli so pasji bar s konkretno ponudbo za naše štirinožce!

Če lahko človek naroči pivo, zakaj ga ne bi (pasjega, seveda) dobil tudi pes? Tako nekako je razmišljal Denis Giangrande, ko je ugotavljal, kaj manjka v Novigradu. In ideja je postala resničnost – v Novigradu se je pred nekaj tedni odprl »Dog Dreams Beach and Bar«, ki je prvi in zaenkrat edini pasji bar v hrvaški Istri. Skrbniki psov sicer že dobro vemo, da se Hrvaška ponaša z velikim številom psom prijaznih kotičkov, čeprav sta bili do sedaj lokaciji, ki psom nudita res popolno doživetje, zgolj dve. Pasja plaža v Crikvenici je vsem že dobro znana, pred kratkim se je podoben objekt (pod enako blagovno znamko) odprl tudi na Rabu.

NE SPREGLEJ: Veliko povpraševanja, malo ponudbe na Obali»Ves čas iščemo nove ideje in se želimo približevati gostom. Ljudi, ki na dopust prihajajo s svojimi štirinožci je iz leta v leto več,« je za portal Naša Bujština dejal Denis in dodal: »Ugotovili smo, da ljudje izbirajo počitniške destinacije glede na to, kje bo dobrodošel njihov pes. V Novigrad denimo prihajajo ljudje zato, ker vedo, da se naš kraj ponaša z dvema pasjima plažama, pa tudi ponudniki nočitev so naklonjeni štirinožcem. Pred kakim letom se je nek ponudnik odločil, da psom prepove gostoljubje in veste kaj se je zgodilo? Ob koncu sezone je preštel za 70 % manjši zaslužek. Ko je psom ponovno odprl vrata, je bilo spet vse po starem. Mislim, da je to zelo pomemben podatek!«

NE SPREGLEJ: Psom prijazne plaže pri nas in v sosednjih državahIn kaj ponuja Dog Dreams Beach and Bar v Novigradu? Pasje pivo (brez alkohola in z naravnimi sestavinami), pasji sladoled, čips, krompirček, pasjo pico, tortice in mnoge druge – zdrave pasje dobrote. Tukaj bo pes »kralj« kavča prav vsak dan od 9. ure zjutraj pa do 22h, ko se pasji bar zapre. Seveda je ob objektu na voljo tudi pasji tuš.

Objekt na pogled spominja na pasjo uto s teraso. Obdajajo ga prečudovita narava, sprehajalne poti in kristalno čisto morje, v katerem se seveda lahko brez omejitev kopajo tudi psi. 80 metrov obale, ki je namenjena psom je jasno označenih, prav tako pa so skrbnikom ves čas na ogled »pravila obnašanja«, ki obstajajo zgolj in samo iz varnostnih razlogov.

NE SPREGLEJ: Pravila, ki veljajo pri dopustovanju s psom na Hrvaškem


Na projektu je Denis Giangrande delal kar tri leta. Kljub naklonjenosti s strani župana, so mu največje prepreke predstavljale birokratske omejitve. »Ko sem obelodanil mojo idejo morebitnim investitorjem, so se mi mnogi smejali. Niso verjeli, da dejansko obstaja pasje pivo ali da je sploh mogoče odpreti lokal, v katerem bodo psi glavni gostje. Rekli so mi, da je to nemogoče zaradi takih in drugačnih omejitev. Pa sem se sam odpravil na ministrstvo in kasneje še na inšpektorat. Ni bilo malo dela, a na koncu nam je uspelo,« je zadovoljen Denis, ki že razmišlja o novostih za naslednjo sezono. Med drugim obljublja odprtje večjega poligona tik ob objektu, kjer se bodo psi lahko neomejeno igrali in uživali v radostih, ki jih ponuja poletje.

NE SPREGLEJ: Vse višji standard pasjega dopustovanja na HrvaškemVir in foto: Naša Bujština

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.