06.01.2013

Dinu se je vendarle nasmehnila sreča

Dino je 6 let star čokoladni labrador, ki je v Obalnem zavetišču že dlje časa čakal na novega skrbnika. Kot smo poročali, ima Dino precej zdravstvenih problemov. Najtežja zanj je bila zima, saj v zavetišču žal ne premorejo zaprtih ogrevanih prostorov in stanje se mu je poslabšalo ravno v najbolj mrzlih dneh letošnje zime.

 

 

Dinu smo zato v posebnem pozivu iskali začasno namestitev, vsaj za obdobje letošnje zime. Ta poziv je na nekem obisku pri prijateljih po naključju opazil nekdo, ki sicer ni obiskovalec našega spletnega portala. To naključje pa je pomenilo, da ima Dino danes nov, stalen, topel dom!

 

"Odpeljali smo ga v Višnjo Goro, kjer smo spoznali dva čudovita človeka, Srečkota in Bojano, ki sta mu ponudila dom," nam navdušeno razlaga presrečna vodja zavetišča Andrea Bogataj Krivec.

 

"Takoj se je dobro razumel z labradorko Vivo, novima lastnikoma pa se je zelo osvajalsko vrgel kar na noge! Prepričani smo, da je našel topel dom, kjer bo dobil veliko pozornosti in ljubezni, ki si jo zasluži. Malce zmedeno nas je gledal samo, ko smo odhajali, saj mu ni bilo preveč jasno, da ne gre z nami. Ko smo zvečer govorili z Bojano, pa je povedala, da po sprehodu že smrči v mirnem spancu," nam pove Bogatajeva.

 

 

Sicer pa je Dino kuža, ki je izjemno hvaležen za vsako pozornost, daje veliko ljubezni, vdanosti, toplih pogledov in predajajočih se kretenj, kar so nedvomno opazili tudi njegovi novi posvojitelji. Iskrena hvala ljudem, ki so ga bili pripravljeni vzeti v svoj dom. Dino je namreč pes, ki je v zavetišču preživel kar veliko časa in tudi če upanje umira zadnje, je zaradi zdravstvenih težav in s tem povezanim starejšim videzom, iz izkušenj, bila možnost, da bi se našel dobrosrčnik, ki bi ga bil pripravljen sprejeti v svoj vsakdan žalostno majhna.

 

A vendar se mu je nasmehnila sreča in usoda mu je namenila boljšo prihodnost. "Takšni dogodki nam pogrejejo srce in dajejo moč, da nadaljujemo z našim delom, saj nam je tako Dino, kot številni drugi srečno udomljeni psi, pokazal, da smo na pravi poti," še pravijo v Obalnem zavetišču.

 

Srečno Dino!

 

Foto: Dare Čekeliš

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.