10.04.2019

Bodo verige kmalu preteklost? Anima predala podpise!

Društvo za zaščito živali AniMA je zbralo prek 12 tisoč podpisov peticije proti privezovanju psov. Te so pred dnevi predali ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandri Pivec. Ministrica je ob tem povedala, da se ministrstvu problematike dobro zavedajo in že proučujejo možnosti za ureditev tega področja. "Verige niso edini problem, soočamo se tudi neodgovornim ravnanjem lastnikov, zato je potrebno k rešitvi problema pristopiti celovito in proučiti vse možnosti," je povedala.

 

Veljavna zakonodaja na področju zaščite živali sicer trenutno določa pogoje priveza in omejitve pri privezovanju, in sicer če je pes privezan, mora biti dolžina priveza enaka najmanj 3-kratni dolžini psa, vendar ne krajša od 3 metrov. Pes prav tako ne sme biti privezan z zatezno, bodečo ali pretesno ovratnico - teža priveza ne sme presegati 1/12 teže psa.

 
Foto: Depositphotos

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.