31.12.2017

Bolni Mariji omogočili mirne praznike

Dva tedna nazaj smo se obrnili na vas s prošnjo, da skupaj omogočimo bolni gospe Mariji in njenima prijateljema psički Leji in psu Reksiju mirne in brezskrbne praznike s postavitvijo ograje, ki bo Leji in Reksiju preprečila nadaljnje potepe po bližnji in daljni okolici, na katere sta se rada odpravila. Akcijo je organiziralo Društvo za zaščito živali Pomurja, nanjo pa se je seveda takoj odzval tudi naš portal. Sledili so številni klici s celotne Slovenije, vsi z željo, da pomagajo gospe Mariji.

 V tem tednu so se člani pomurskega društva uspeli organizirati in s pomočjo štirih krasnih mladeničev postavili ograjo, ki bo Mariji prihranila marsikatero skrb. Spet smo spoznavali, kako lepo je lahko življenje, če drug drugemu podamo roko.

 

 

Spomnimo: Pomurcem smo v oktobrski akciji Srce za tačke namenili košare v treh Lidlovih trgovinah in ob praznenju košar, so se člani društva spomnili na posebno osebo. Obiskali so gospo Marijo in njena dva kosmatinca - Lejo in Rokija.

 

 

Marija je hudo bolna, artritis in osteoporoza ji onemogočata gibanje, po stanovanju se lahko premika samo s stolom. Brez psičke Leje bi živela popolnoma sama. Psička Leja pomeni gospe Mariji vse! Varnost, družbo, toplino … daje ji voljo do življenja in ji pomaga pri prestajanju hudih bolečin, ki jih ima zaradi bolezni.

 

 

Žal pa Marija zaradi svoje bolezni ni mogla preprečiti tega: štirinožca sta en popoldan odšla na potep, Marija ju je vso noč čakala pri vratih, da se vrneta.

 

 

Seveda so društveniki naredili iskalno akcijo in ju naslednji dan pripeljali nazaj. Marijo je ves čas skrbelo, da se to ne bi ponovilo. Zato so v društvu iskali ljudi, ki bi pomagali z donacijo ograje in postavitvijo le-te. Kar je v tem prazničnem času tudi uspelo! Hvala vam!

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.