15.12.2017

Dajmo Mariji najlepše darilo! Brezskrbne praznike!

Se še spominjate gospe Marije, ki smo ji v okviru projekta Srce za tačke skupaj z Lidlom Slovenija in pomurskim društvom donirali kar nekaj hrane?

 

 

Takrat nas je zelo ganilo sporočilo Petre Gjureč iz Društva za zaščito živali Pomurja. Pomurcem smo namreč namenili košare v treh Lidlovih trgovinah in ob praznenju košar, so se člani društva spomnili na posebno osebo. Obiskali so gospo Marijo in njena dva kosmatinca - Lejo in Rokija. Marija je hudo bolna, artritis in osteoporoza ji onemogočata gibanje, po stanovanju se lahko premika samo s stolom. Brez psičke Leje bi živela popolnoma sama. Psička Leja pomeni gospe Mariji vse! Varnost, družbo, toplino … daje ji voljo do življenja in ji pomaga pri prestajanju hudih bolečin, ki jih ima zaradi bolezni.

 

 

Člani DZŽ Pomurja skrbijo, da ima Marija vedno dovolj hrane, da nahrani njena prijatelja. Žal pa niso mogli preprečiti tega: štirinožca sta en popoldan odšla na potep, Marija ju je vso noč čakala pri vratih, da se vrneta. Seveda so društveniki naredili iskalno akcijo in ju naslednji dan pripeljali nazaj. Zdaj seveda Marijo ves čas skrbi, da se to ne bi ponovilo. Poleg tega rada raznosita in razporedita smeti po celotnem dvorišču, kar spet predstavlja velik pritisk za Marijo, ki smeti zaradi svoje bolezni ne more sama pobrati. Tudi tukaj z veseljem priskočijo na pomoč v društvu, vendar to ni trajna rešitev.

 

 

"Edino prav je, da Marijo prikrajšamo za številne skrbi in postavimo ograjo, ki bo Leji in Reksiju preprečila morebitne potepe in raznašanje Marijinih čevljev po okolici. Želimo, da preživijo mirne praznike in vse dni, ki jih še čakajo," nam povedo v društvu. Potrebujejo približno 8 metrov ograje, vključno z vrati. Iščejo obrtnike, prostovoljce, donatorje, ki jim bodo pomagali pri nabavi in postavitvi te ograje za Marijo, Lejo in Reksija.

 

 

Dajmo jim najlepše darilo – brezskrbne praznike!

 

 

Kontakt: 070 727 755 (Petra, Društvo za zaščito živali Pomurja)

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.