13.12.2020

Čudovite ideje za letošnje obdarovanje!

Med prazniki smo pogosto obremenjeni s tem, kakšna darila kupiti in koliko zanje zapraviti. Kakšna darila so primerna za vaše najbližje, gotovo dobro veste sami, mi vam predstavljamo nekaj idej za praznična darila, ki bodo zagotovo razveselila ljubitelje in skrbnike psov. Morda pa vam bomo vsaj nekoliko olajšali letošnjo odločitev.
PASJA KNJIGA:
Knjiga je vedno primerno darilo. Izbor literature, ki obravnava pasjo tematiko je zelo obširen. Od priročnikov, do napetih romanov. Kaj vse ponuja "pasja knjižnica" lahko preverite na tej povezavi.

PORTRET ALI KARIKATURA: Na Facebooku poišči fotografijo, na kateri sta oseba, ki jo boste obdarili in njegov pes. Fotografija naj bo kar se da "portretna". Tako fotografijo pošljete (po predhodnem dogovoru) profesionalnemu umetniku, ki vam fotografijo preriše ali iz nje izdela zabavno karikaturo. Cene takega portreta se gibljejo od 30 evrov naprej, tako darilo pa v sodelovanju s profesionalnimi umetniki pogosto ponujajo tudi domače "spletne trgovine", ki delujejo po sistemu vnovčevanja kuponov. Iz prve roke zagotavljamo, da je tako darilo res posebno in se ga bo obdarovanec zagotovo razveselil.

FOTOKNJIGA, KOLEDAR ALI "PUZZLE": Spletni prodajalci imajo v teh dneh v ponudbi tudi veliko (cenovno ugodnih) izdelkov, ki jih lahko personalizirate po svojih željah. Če je med vašimi najbližjimi kdo, ki fotografije svojega pasjega prijatelja redno objavlja na svojih socialnih omrežjih, naloga ne bo težka. Naredite izbor najlepših, pripišite kako svojo misel ali citat in vse skupaj pošljite ponudniku - ta pa vam lahko izdela krasen koledar, fotoknjigo, ali celo sestavljanko ("puzzle"). Cene navedenih izdelkov se gibljejo že od 8 evrov naprej.

KORISTNI PRIPOMOČKI: Uporabno darilo bodo zagotovo različni koristni pripomočki, kot sta denimo valjček ali rokavica za odstranjevanje dlak z oblačil. Tak izdelek je uporaben tudi za odstranjevanje dlak z odej in sedežne garniture. Kulinarični ustvarjalci bodo veseli kakih posebnih modelčkov za peko keksov ali kolačkov v obliki pasje tačke. Super ideja je tudi podloga za posodice - skrbniki pasjih "požeruhov" dobro vemo, kakšno nesnago nam po laminatu ali parketu pogosto pustijo naši prijatelji po večerji. Nenazadnje pa - na sprehodih v zimskih večerih bo prav prišla tudi "kresnička" za psa. Varnost je vedno na prvem mestu!

MAJČKA S POSEBNIM MOTIVOM: Ljubitelji živali zelo radi oblečemo kakšno zares lepo majčko s pasjim motivom. Če je temu pripisan še kakšen dober citat, je zadovoljstvo lahko toliko večje. Krasne majčke za dobrodelni prispevek ponujajo različna društva za zaščito živali, izdelate pa lahko tudi personalizirano (naročite jo lahko pri različnih ponudnikih kar iz domačega naslonjača).

ODTIS TAČKE ZA TRAJEN SPOMIN: To darilo lahko poklonite sami sebi oz. vašemu štirinožnemu prijatelju. Kompleti za odtis tačk so vse bolj razširjeni v ponudbi različnih prodajaln in so preprosti za uporabo. Čudovite odtise si lahko uokvirite, na ta način pa dobite spomin, ki bo ostal za vedno.

NAJ BO DARILU PRILOŽENA TUDI MALENKOST ZA PSA: Ko boste obdarili osebo, ki je velik ljubitelj in skrbnik psov, nikar ne pozabite tudi na kakšno malenkost za njegovega pasjega smrčka. Priboljšek, igračka, masažna krtačka, skledica za vodo, "obvezna oprema" za sprehode, krtačka za česanje ... Mala gesta, ki bo tudi "človeškega obdarovanca" zagotovo zelo razveselila.


Z DARILOM POMAGAŠ BREZDOMNIM IN OBDARIŠ BLIŽNJEGA: V predprazničnem času je na voljo veliko prekrasnih koledarjev, na katerih se "važijo" kosmati smrčki. Koledarje ponujajo društva za zaščito živali, ki z izkupičkom pomagajo živalim, ki potrebujejo pomoč. Nakup koledarja tako pomaga živalim - hkrati pa razveseli tistega, ki ga boste obdarili. Nabor dobrodelnih koledarjev je letos velik, seznam je na voljo tudi na našem portalu.

ŠE KAKŠNO DARILO ZA BREZDOMNE SMRČKE? Če le zmorete, ne pozabite na njih. Obisk zavetišča, sprehod z njihovimi varovanci, donacija vreče hrane ali pasjih igračk ... Nakup društvenih koledarjev in ostalih izdelkov ... Mala gesta, ki bo brezdomčkom zagotovo polepšala letošnje praznične dni. Preverite spletne strani društev ter zavetišč in pomagajte po najboljših močeh.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.