09.12.2018

To so koledarji društev, s katerimi pomagate živalim v stiski!

 

Pri portalu Pes moj prijatelj smo se odločili, da še dodatno pomagamo društvom za zaščito živali pri promociji njihovih čudovitih koledarjev. Kot je znano, so društva za zaščito živali pri svojem delovanju odvisna zgolj in samo od donacij dobrih ljudi. Ena od bolj priročnih možnosti za pomoč društvom je sicer donacija dela dohodnine (ki za nas osebno ne predstavlja nikakršnega stroška) - o tem smo podrobneje pisali tukaj. Na žalost smo opazili, da v "boj" za donacijo dela dohodnine (tudi s plačljivimi oglasi na družbenih omrežjih) agresivno vstopajo nekateri, ki so za svoje delo že tako ali tako financirani s strani države in različnih podpornikov. Na ta način bo društvom zagotovo še težje, zato prosimo, da o tej možnosti obvestite tudi svoje prijatelje in znance.

 

Spomnimo, društva delujejo na prostovoljni bazi, za svoje delo pa ne prejemajo javnega denarja. Financirati se morajo pretežno iz svojih virov, torej z donacijami, prodajo izdelkov na stojnicah, največ pa prispevajo kar člani oziroma prostovoljci sami. V tem predprazničnem času je nakup koledarjev, na katerih so živali, za katere skrbijo (ali so skrbela) prav društva sama, ena od zelo priljubljenih možnosti pomoči. A tudi tukaj so društva žal dobila konkurenco. Na trgu je namreč še nekaj koledarjev na živalsko tematiko, a v večini primerov gre za živali, ki potrebujejo pomoč zgolj dober evro (ali niti to ne).

 

Predlog, ki ga dajemo v našem uredništvu je, da v teh prazličnih dneh pomagate društvom!

 

- z donacijo dela dohodnine (če tega še niste storili) - časa imate le še do konca leta!

- z nakupom katerega od koledarjev, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Z njim boste zagotovo osrečili bližnje - najbolj pa bodo te geste veseli v društvih, kakor tudi živali, ki so v njihovi oskrbi. Njim bo namreč namenjen 100 % izkupiček od prodaje koledarjev!

 

 

KOLEDAR OBALNEGA DRUŠTVA PROTI MUČENJU ŽIVALI

 

Cena koledarja: 10 evrov + poštnina

Naročilo: preko maila na obalno.dpmz@gmail.com

Donacija z sms sporočilom: ZIVALI5 na 1919

 

 

KOLEDAR DRUŠTVA ZA ZAŠČITO IN POMOČ ŽIVALIM LAJKA

 

Cena koledarja: 10 evrov + poštnina

Naročilo: preko maila na lajkadrustvo@gmail.com

Druga prodajna mesta: Zoo Nara (Litija), Pravična trgovina 3MUHE (Ljubljana), Zelena trgovina - NaturNa (BTC), Pessalon (Koper)

Donacija z sms sporočilom: LAJKA5 na 1919

 

 

KOLEDAR DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI KRANJ

 

Cena koledarja: 10 evrov

Naročilo: preko spletne naročilnice ali maila na nakupi@dzzz-kranj.si

Druga prodajna mesta: trgovina Mačica (Kranj), Vet klinika Lesce, Knjižnica Ivana Tavčarja (Škofja Loka), Doget - Raj za male živali, Aro - trgovina za živali.

Donacija z sms sporočilom: REPKI5 na 1919

 

 

KOLEDAR DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI POMURJA

 

Cena koledarja: 10 evrov oz. 12 evrov, če je poslan po pošti

Naročilo: preko maila na dzzpom@gmail.com

Druga prodajna mesta: vsak torek od 10.00 do 16.00 v 1. nadtsropju Restravracije Zvezda v Murski Soboti (po dogovoru).

Donacija z sms sporočilom: DZZP5 na 1919

 

 

KOLEDAR DRUŠTVA SRCE ZA BULLE

 

Cena koledarja: 10 evrov

Naročilo: pošiljanje po pošti ni mogoče.

Prodajna mesta: Veterina Noe (Domžale), Zavetišče Maribor, Veterina Plevnik (Logatec), Zavetišče Obala in pri posameznikih, katerih imena najdete v FB skupini Srce za bulle

Donacija z sms sporočilom: BULL5 na 1919

 

 

KOLEDAR DRUŠTVA S HRTI ZA HRTE

 

Cena koledarja: 20 evrov (na večja naročila priznajo popust)

Naročilo: preko maila na shrtizahrte@gmail.com

 

 

KOLEDAR AMBASADORJEV NASMEHA

 

Cena koledarja: 10 evrov

Naročilo: preko maila na info@ambasadorji-nasmeha.si

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.