06.03.2019

FOTO: Eden največjih glasbenikov je velik borec za pravice živali!

Brian May je najbolj znan kot član angleške rock skupine Queen. Skupine, ki prav letos spet podira vse rekorde. Film Bohemian Rhapsody še vedno osvaja svet in filmske nagrade, je celo dobitnik štirih Oskarjev.

 

 

Nazaj k Brianu Mayu. Pred časom je slavni kitarist in pevec medijem dejal: "Ko me ne bo več, se me bodo ljudje zagotovo spominjali kot člana ene najbolj znanih skupin vseh časov. Osebno bi si raje želel, da ostane v spominu predvsem moj aktivizem na področju reševanja živali in spreminjanja odnosa, ki ga imajo nekateri ljudje do drugih živih bitij."

 

 

Brian May ponosno razlaga o svojem zatočišču za poškodovane živali, ki ga ima na jugovzhodu Anglije. Postavil ga je že pred več kot 30 leti: "Tukaj varno zatočišče najdejo predvsem poškodovane divje živali. Strokovno jim nudimo vso pomoč, ki jo potrebujejo, ko povsem okrevajo, pa živali spustimo nazaj v svoje okolje," dodaja glasbenik in humanitarec. Za svoje delo je prejel tudi nagrado s strani organizacije International Fund for Animal Welfare.

 

 

May je tudi borec proti priljubljenemu "športu" pripadnikov plemstva, lovu na lisice, ki so ga v Britaniji prepovedali leta 2004, v okviru kampanje za Britanijo brez krzna pa je predal peticijo z več kot 400 tisoč podpisi za prepoved uvoza krzna.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.