14.09.2016

ODPMŽ: 'Čivave ne bomo vrnili, inšpektorica pa naj začne delati!"

Se še spomnite zgodbe o zapuščeni čivavi, ki so jo iz pregretega avtomobila v Kopru rešili člani Obalnega društva proti mučenju živali? Člani društva so pozneje čivavo obdržali, lastnico pa ovadili za mučenje živali. Pri predsednici društva se je danes oglasila veterinarska inšpekcija in v spremstvu policije izročila odločbo sodišča, ki zahteva vračilo čivave lastnici, poroča Planet TV. V društvu odločbe sodišča niso želeli podrobneje komentirati, o njeni vsebini in nadaljnjih ukrepih se bodo posvetovali z odvetniki. 

 

So pa na svoji Facebook strani zapisali, da je na sedež društva v ponedeljek prišla lastnica čivave in zahtevala psičko nazaj. "Dogodka ne obžaluje. Sama ne vidi nič spornega v tem, da je bil pes zaprt v pregretem avtomobilu. Vprašala me je, kdo je bil tisti cepec, ki je izmeril temperaturo v avtu?!" razlaga predsednica društva Andrea Bogataj Krivec.

 

"Istega dne so me obiskali še trije mišičnjaki. Izstopili so iz navadnega avtomobila, bili so v civilu. Zvonili, trkali, nato celo močno tolkli so po vratih. Mislila sem, da jih bodo vrgli dol. Seveda sem se zaklenila, saj sem bila doma sama s sinom. Po dopoldanskem dogodku sem bila prepričana, da gre za "bolgarsko okrepitev". Poklicala sem policijo. No, pred vrati so bili trije kriminalisti. Povedala sem, da nisem ubila nikogar in da je tak način vznemirjanja povsem nedopusten. A smo zato, ker smo psički rešili življenje in ji omogočili lepše življenje, zdaj najhujši kriminalci na Obali?! No, na koncu jih je zanimalo, kje je pes. Seveda jim tega nisem povedala. Povedala pa sem, da bomo pač počakali na sodišče," še dodaja.

 

Bogatajeva priznava, da je odvzela mučenega psa, da je bila bila na zaslišanju in je pripravljena tudi na kazen. "Počakala bi na sodno obravnavo, saj smo tudi mi lastnico čivave ovadili za kaznivo dejanje mučenja živali, ona pač nas za tatvino. In zdaj čakamo sodišče. Takega načina reševanja zadev v življenju še nisem doživela. Sprašujem se, kdo je tisti, ki ima tu interese?" je zapisala.

 

Zelo kritična je predvsem do koprske veterinarske inšpektorice Neve Blažine Sedmak. Kot pravi Bogatajeva, ji inšpektorica ne odgovarja na nobeno prijavo mučenja živali, čeprav jo k temu zavezuje zakon. Sedmakova je sicer lani izdala tudi odločbo, po kateri so Obalnemu društvu proti mučenju živali odvzeli upravljanje obalnega zavetišča. "Njene ugotovitve in njena odločba so bile nezakonite, kar je letos ugotovilo celo kmetijsko ministrstvo. Morala bi odstopiti. Pa je še vedno na svojem mestu. In danes je prišla po čivavo, v spremstvu dveh policistov. Očitno ji je to pri vseh ostalih velikih problemih, primerih mučenja živali na Obali itd... velika prioriteta. Čivava, namreč," zaključuje predsednica Obalnega društva.

 

 

Foto: Planet TV

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.