30.08.2018

Kako je mogoče, da v zavetišču že mesece ni nobene živali?

Letošnje poletje objavljamo serijo člankov (8 do sedaj objavljenih najdete na koncu članka) v katerih skušamo bralce "spomniti" na slovenska zavetišča za zapuščene živali in predstaviti njihove varovance, ki v njih čakajo na odgovorne posvojitelje. V teh člankih običajno izpostavimo po dva psa, ki sta v zavetišču najdlje ali pa najstarejša. Za vse ostale, med katerimi so tudi mladiči, majhni, veliki, črni, beli ali pisani psi, v večini primerov prijazni kosmatinci, ter seveda mačke, bralce usmerimo na spletno stran zavetišča, kjer so fotografije prav vseh njihovih oskrbovancev. Bralcem ponudimo tudi vse kontakte zavetišča, na katerih lahko dobijo podrobnejše informacije o živalih.

Po spletnih portalih in celo v tiskanih medijih se namreč pojavlja vse več novic, da slovenska zavetišča za zapuščene živali pokajo po šivih. Nekaj zavetišč je zaradi prezasedenosti tudi ustavilo sprejem mačk (razen nujnih primerov – poškodovane ali bolne mačke), da o društvih za zaščito živali in njihovih prostovoljcih, ki se dobesedno "utapljajo" v zapuščenih mačkah niti ne pišemo.

Danes smo, kot že večkrat to poletje, "pogledali" v  zavetišče za zapuščene živali Perun iz Blejske Dobrave, ki po dostopnih podatkih pokriva 18 gorenjskih občin. Na spletni strani zavetišča je tekst, ki ga prebiramo, kadar koli zaidemo tja: "Trenutno ni v našem zavetišču nobene živali za oddajo."Sprašujemo se, kako je možno, da v državi, kjer zavetišča za živali pokajo po šivih zaradi prenapolnjenosti,  najdemo zavetišče, ki pokriva z ostalimi primerljivo regijo, in v dveh mesecih nima za oddajo nobene živali? Niti ene?

Reks in Zlato iz Zavetišča Brežice iščeta dom

Lejla in Medo iz Melija iščeta dom

7 novih psov v enem dnevu v zavetišče

V Zavetišču Zonzani čakajo na novi dom
Živali v Zavetišču Mala hiša iščejo novi dom

Pomagajmo seniorjem iz Obalnega zavetišča najti nov dom

Mariborska Pongo in Tisa čakata na nov dom

V Horjulu na novi dom čakajo dolga leta...

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.