13.06.2019

Na plaži: spoštujmo vsa živa bitja!

S poletjem se napolnijo vsi kotički različnih plaž. In v teh dneh imamo za vas prav poseben poziv! Zlasti za nekatere starše, ki vse prepogosto na plaži svojim otrokom dopustijo, da se zabavajo tudi na način, ki je nedopusten: igra z ribicami, rakci, hobotnicami, morskimi zvezdami, ježki ... vse te živali otroci ujamejo in jih prinesejo na kopno ... in se z njimi igrajo, nekateri rakom lomijo klešče, jih zbadajo, nato pa vržejo v nazaj v morje.

 


Te živali nimajo več možnosti preživetja. Mnoga bitja, kot so zvezde ali ježki vse prepogosto ostanejo na plaži, na soncu, kjer počasi umirajo, vse to zavoljo nekaj minutne igre otrok, ki na te živali že kmalu pozabijo in jih obsodijo na počasno umiranje.

 


Spoštujmo tudi vsa živa bitja, ki so prebivalci našega morja! Mnoge vrste so tik pred izumrtjem. Ne pozabimo, da so tudi prebivalci morja čuteča bitja, ki občutijo bolečino.

 


Starši, bodite pozorni na svoje otroke in jim ne dopuščajte, da iz morja prinašajo živali zato, da bi se z njimi nekaj minut zabavali ... potem pa jih poškodovane odvrgli in zapustili trpljenju naproti...

 

 

Foto: Shutterstock in Facebook

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.