12.06.2018

Slovenija je dobila pasjo restavracijo, v ponudbi tudi pasje pivo

Pasjih restavracij Slovenci odslej ne bomo občudovali le na fotografijah. V petek je v Ljubljani vrata namreč odprla prva pasja restavracija v Sloveniji.

 


Gre za projekt, ki je nastal pod okriljem pasje pekarne Hov-Hov, ki pri nas že nekaj let izdeluje piškote, kolačke, torte in druge poslastice za pse. Njihovi prodajalni se sicer nahajata v Ljubljani in Mariboru, že nekaj let pa uspešno deluje tudi njihova franšizna prodajalna v Zagrebu. In prav tam se je lani porodila ideja za odprtje pasje restavracije: "Na to idejo smo prišli skupaj s kolegi iz Zagreba. Tako smo na božičnem sejmu v Zagrebu decembra prvič uresničili to idejo in jo preizkusili. Ideja je bila odlično sprejeta, zato je bil logičen naslednji korak, da jo umestimo tudi v našo pekarnico. Ideja sicer ni nova, saj takšne restavracije že obstajajo, najbolj nam je ostala v spominu berlinska, ki smo jo obiskali pred leti," nam je povedala Nastja Verdnik, lastnica pekarne in restavracije Hov-Hov.

 


Pasjim gostom je sicer namenjeno posebno omizje. Tam jih bodo pričakale posodice namenjene hrani in posodica z vodo. Lahko se odžejajo tudi s pasjim pivom ali vinom, oba sta seveda brez alkohola. Pasje pivo je sicer že nekaj časa pravi prodajni hit in ga ponujajo v dveh okusih, vino pa namesto grozdja vsebuje zelišča.

 

 

Posebno pozornost v pasji restavraciji seveda posvečajo hrani, ki je v celoti prilagojena za pse in popolnoma zdrava. Obroke sestavljajo iz naravnih surovin. To je bilo in je seveda tudi vodilo pasje pekarnice, kjer so že do sedaj izdelovali pasje torte brez umetnih barvil, konzervansov in ojačevalcev okusa.

 


Jedilnik je sestavljen iz predjedi, glavne jedi in sladice. Pasji gostje bodo pri predjedi lahko izbirali med različnimi mesno-zelenjavnimi paštetkami, za glavno jed pa jim bo na voljo kuhan obrok, in sicer divjačina z jagodami, brokolijem, peteršiljem in ajdovo kašo, konjsko meso z bučko, jabolkom, peteršiljem in proseno kašo ter govedina s hruško, korenčkom, peteršiljem in ovsenimi kosmiči. Sladica obsega tri možnosti, in sicer kos pasje torte iz ponudbe, tunin ali goveji muffin in pasji sladoled v dveh okusih: tuna z bučkami ali banana z jabolkom.

Za predjed bodo pridni pasji skrbniki odšteli 1,39 evra, za glavno jed 3,40 evra, pri sladici pa cene varirajo od 0,80 evra do 2,70 evra.

 

 
Skrbniki psov morajo v tem času paziti na svoje ljubljenčke in biti ob njih. "Žal nimamo zagotovljenega posebnega varstva, da bi se ob tem lahko sproščali tudi lastniki. V kolikor lastniki psov nimajo dovolj časa, lahko obrok za svojega ljubljenčka odnesejo s seboj, saj smo poskrbeli tudi za "take away" embalažo," nam zaupa Verdnikova in dodaja, da posebnih pravil v restavraciji niso uvajali, vsekakor pa priporočajo, da so psi na povodcu. "V kolikor bi nastala gneča oz. bi se pokazali kakšni znaki nasilja, bodo gostje svoj obrok morali pojesti zunaj ali počakati na prosto mesto," pojasnjuje.

 


Restavracija je vrata odprla minuli petek in odzivi so zgolj samo pozitivni. Tudi pekarna je že nekaj let dobro sprejeta med domačini, pa tudi turisti: "Naša ljubljanska trgovinica je prejela tudi že dve nagradi in sicer Ljubljanska kakovost, ki jo podeljuje občina in Best of Ljubljana v kategoriji Best quirky shop, ki jo podeljuje In your pocket. To jemljemo kot potrdilo, da delamo dobro in nam daje še večji zagon," pravi Nastja Verdnik.

Pasjo restavracijo lahko s svojimi štirinožci obiščete na Slovenski cesti - od ponedeljka do petka med 10. in 19. uro, v soboto pa med 10. in 14. uro.

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.