23.08.2018

Pomagajmo seniorjem iz Obalnega zavetišča v svoj novi dom!

Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v vaše življenje. Odgovorno skrbništvo živali zahteva čas, znanje in tudi denar za kvalitetno hrano in morebitne veterinarske stroške. O tem podrobno pišemo tudi na našem portalu.


Če razmišljate o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča, se ozrite po petnajstih slovenskih zavetiščih, morda boste ravno v enem od njih našli izvrstnega kosmatega sopotnika na (praviloma) štirih tacah zase, posvojeni živali pa boste spremenili življenje na bolje v vseh pogledih.

Psi iz zavetišč so socializirani, veterinarsko urejeni, cepljeni in čipirani. Psice iz vseh zavetišč so sterilizirane, pse pa nekatera zavetišča kastrirajo, nekatera ne.

 

V Obalnem zavetišču za živali na današnji dan na odgovorne posvojitelje čaka 13 psov in 6 mačk. Med psi izpostavljamo "starčke", ki že predolgo čakajo na svojo drugo priložnost. Posvojitev starejšega psa pa je najboljša izbira za ljudi, ki nimajo dovolj časa za socializacijo, vzgojo in šolanje mladička. Res je, da skrbništvo starejšega psa lahko pripelje s seboj tudi zdravstvene težave, a tudi mlademu psu lahko življenje prekriža bolezen ali nezgoda. Starejši psi ponavadi izgubijo svoj dom zaradi njihovih lastnikov, ki so bodisi umrli, ali pa več ne morejo ali celo ne želijo skrbeti zanje. Ti psi v večini primerov nimajo težav z adaptacijo v novo okolje, prav tako ne z spremembo svojih navad. Prednost starejših psov v primerjavi z mlajšimi je tudi ta, da lahko ocenimo njihov karakter, ki se je do tistega časa izrazil.

Posvojiti starejšega psa je po besedah tistih, ki so to že storili, nekaj čudovitega in neprecenljivega!

V Obalnem zavetišču za živali tako poleg mladih psov na svojo novo družino čakajo 11 letni Baobao, ki ga v zavetišču opisujejo kot prijaznega in umirjenega psa, prav tako enajstletni zlati prinašalec Lord, ki je v zavetišču pristal zaradi zdravstvenih težav skrbnikov, prekrasen 14-letni črnuh Met, ki je kljub težki preteklosti zelo prijazen pes.

 

Baobao, Met in Lord iz Obalnega zavetišča (foto: Obalno zavetišče za živali)


Vse pse in mačke, ki v tem zavetišču iščejo dom, si lahko ogledate na njihovi spletni strani, več informacij o živalih pa lahko dobite na brezplačni telefonski številki 080 8849. Zavetišču in njihovim oskrbovancem lahko sledite tudi na FB strani.

Urnik sprehajanja: vsak dan od 8.00 do 10.00 in od 18.30 do 20.00 ure.
Uradne ure zavetišča: od ponedeljka do petka od 10.00 do 14.00 ure, za posvojitve tudi po dogovoru

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.