25.04.2018

Tukaj s psi na Obali (ne) boste dobrodošli!

NOVO: Obiskali smo Piran, Izolo in Ankaran - katera občina je psom prijazna?

 

Prihajajoče praznike bo marsikdo preživel na naši Obali, vremenska napoved je namreč odlična. Veliko smo že pisali o tem, kam lahko in kam ne smete z vašim kosmatincem, tokrat pa bomo vse podatke združili v ta članek.

 

JAVNI PREVOZ NI PSOM PRIJAZEN

 

Kot smo že pisali pred nekaj dnevi je javni prevoz na naši Obali psom povsem neprijazen. Z avtobusi se tako ne boste smeli prevažati nikjer - niti v primeru, da boste imeli psa v naročju. Izjem ni, kar potrjuje tudi "incident" minulega vikenda na koprski avtobusni postaji. Če na Obali ne boste s svojim avtomobilom, a boste nujno potrebovali prevoz, lahko uporabite katero od taksi služb. Po podatkih, ki smo jih pridobili, vas bodo v taksi sprejeli pri Taxi Altana, Taxi Morje in Taxi Štefan. Kontakte najdete tukaj.

 

 

 

NA KAVO S PSOM?

 

Seveda. Na našem portalu imamo najdaljši in najbolj ažuren seznam psom prijaznih lokalov. V družbi psa boste lahko kavo spili v marsikaterem lokalu na Obali, prav tako je dolg seznam psom prijaznih picerij, kjer boste brez težav obedovali na večini teras. Seveda se pričakuje, da vaš pes ne bo motil, ali kakorkoli nadlegoval ostalih gostov in da bo ubogal skrbnika. V večini gostinskih lokalov psu prijazno ponudijo tudi vodo in ponekod tudi kak priboljšek. Točen seznam psom prijaznih lokalov najdete tukaj.

 

PASJE PLAŽE ZA PRVI "ČOF ČOF"?

 

Poleg pasje plaže v Izoli (pri Delamarisu), boste s psom prvo letošnje kopanje lahko opravili tudi na območju pod Belvederjem. Psi se sicer lahko kopajo tudi tam, kjer kopanje psov ni z znakom izrecno prepovedano, na primer od plaže pod Belvederjem do Belih skal, na Belih skalah, Debelem rtiču, na plaži za punto v Piranu, na divji plaži v Strunjanu, delu plaže v Fiesi, v Seči in seveda "na skalah" med Koprom in Izolo, kjer je od lani sicer urejeno tudi sprehajališče.

 

 

V TRGOVSKI CENTER S PSOM?

 

Ker se nam obetajo prazniki z visokimi temperaturami, psa seveda v nobenem primeru ne boste pustili v avtomobilu. Če boste morali nujno v trgovski center, boste na Obali dobrodošli zgolj v nekaterih. Prav je vedeti, da v živilske trgovine vstop s psom ni dovoljen. Trgovci so zavezani strogim higienskim pravilom, ki so vezana na zagotavljanje neoporečnosti ponudbe prehrambnih izdelkov. V vseh primerih morajo biti psi seveda na vrvici, nekateri centri pa v primerih velikih psov od skrbnikov pričakujejo tudi uporabo nagobčnika. V Park Centru Koper dovoljujejo vstop v družbi psa, prav tako težav z vstopom ne boste imeli v koprskem Obiju in Harvey Normanu. Zelo podrobno smo se o tem, katere centre lahko obiščete s psom razpisali tukaj.

 

KAMPIRANJE IN HOTELI

 

Na Obali je mogoče najti tudi psom prijazne hotele in kampe. Zaradi varnosti drugih gostov in živali mora biti pes v kampu vselej na povodcu, tudi na vaši parceli. Kampi, ki sprejemajo pse imajo praviloma tudi poseben del sanitarnih prostorov s tušem za pse, trgovina v kampu ali bližjem mestu pa je oskrbljena s hrano za vašega ljubljenčka. V družbi psa boste dobrodošli v Adrii Ankaran, v kampu na Belvederju, v Kampu Lucija, v Avtokampu Strunjan in v izolski Jadranki.

 

Tudi v hotelih imajo poseben "hišni red" - kuža ne sme motiti ostalih gostov, mora biti pod nadzorom in na povodcu, v kolikor se nahajate v skupnih prostorih, kot so stopnišče, dvigalo in recepcija. Pes ne sme vstopati v prostore, ki so namenjeni prehranjevanju. Psom prijazni so na piranskem koncu: Hotel Piran, Hotel Lucija, Hotel Vile Park, Hotel Metropol, Hotel Marko, Hotel Marita, Hotel Kempinski, Hotel Pinjola. V Ankaranu bodo pse sprejeli v Hotelu Oltra, v Kopru pa v Hotelu Žusterna, Hotelu Vodišek in Bio hotelu. Priljubljena destinacija je tudi Izola, psom so tu vrata odprta v Hotelu Marina in Hotelu Belvedere. Še več namigov (tudi psom prijaznih apartmajev) boste našli tukaj.

 

V vsakem primeru pa svetujemo, da se o vseh podrobnostih predhodno dobro pozanimate pri ponudnikih nastanitev.

 

VETERINARSKE AMBULANTE

 

Če boste potrebovali nujno veterinarsko oskrbo vam bo na voljo katera od petih ambulant, in sicer: Gombač Vet (Izola), Veterinarski center Lara (Izola), Veterinarski center Elbivet (Ankaran), Veterinarska ambulanta Janežič (Koper) in Veterinarska ambulanta Koper (Škocjan). Kontakte najdete tukaj.

 

Želimo vam čudovite praznike!

 

NOVO: Obiskali smo Piran, Izolo in Ankaran - katera občina je psom prijazna?

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.